Dobový tisk

Tyto noviny jsem získal již před mnoha měsíci, ale čekal jsem na vhodnou dobu k prezentaci. Výročí odchodu našeho Pana prezidenta je ten pravý důvod, a tak konečně vkládám. Ač jsem příznivec monarchie a z pamětí sepsaných mým pradědem vím, že doba první republiky přinesla i věci jako korupce, pozemková reforma, nezaměstnanost a podobně, tento Pán, nazývaný prostým lidem tatíček Masaryk, si dnes zaslouží vzpomínku. Byl to, alespoň co se mne týče, REPREZENTANT republiky. Jo a abych nezapomněl, nalezeno při vyklízení starého statku.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Noviny, časopisy (2 názory) GATTO: Noviny, časopisy, Hanina: Noviny, časopisy

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
Dobový tisk
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
853x,
komentářů:
12,
nálezce:
Hanina Hanina
vyfotografováno:
14. září 2021,
vloženo:
14. září 2021

Komentáře

;-)pěkný,taky jich mám hromadu. :-)

Prezident Masaryk nebyl "Pan prezident", nýbrž a jedině prostě "pan" - s malým pé. I já jsem příznivcem monarchie. Však Masaryk se mi nepříčí tím, že budoval republiku, ale tím - jak se stavěl k německým spoluobčanům. Němce opravdu rád neměl a pohrdal jimi, nebral je v úvahu a naopak stavěl na pseudobratrství mezi Čechy a Slováky. Zbožštění Masaryka není opravdu na místě.

Mario.Páč věděl jaky jsou Němci svině

Tom7908 👍🤣

:-Da bez toaleťáku :-D :-D

Jedná konspirační teorie, zrovna dneska jsem to četl.. Masaryk je levoboček Františka Josefa 1. :-D :-O o:-)

;-)no je fakt ten,že těch levobočků bylo hodně :-)

Terka2014: Vždycky když se mnou někdo "komunikuje" tímhle způsobem, nepřestávám se divit, jak je vůbec možné, že je toho někdo schopen. Je sprostý v první a jediné vůči někomu, kterého nejen nezná, ale ani nemá zřejmě snahu poznat nebo s ním vést přátelskou věcnou diskusi. Napadený buď může vracet stejnou mincí a nebo se takovému člověku vyhnout velkým obloukem. V mém případě dělám to druhé. Na podpásovky fakt nehraju.

oprAVA: " Je sprostý v první a jediné VĚTĚ vůči někomu...(...)"

Tom7908: Tak třeba skvělou studii napsal pro polské čtenáře Piotr M. Majewski "Sudetští Němci 1848-1948. Dějiny jednoho nacionalismu." Skvěle popisuje a dodávám, že jako Polák víceméně nestranně, celý ten vývoj událostí v pohraničí. Kniha je přeložena do češtiny - a není o sviních, ale o lidech.

Terka2014 Nezapomeň se zasmát svým myšlenkovým vyplodům, úvahám vycucaným z prstu, o tom kdo jsem a co mě trápí a netrápí. Staneš se populárním, třeba jako Zeman, dotáhl to tímhle stylem až na pražský Hrad.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru