Dobrovolný dárce krve

Odznáček který si pamatuji z minulého režimu před rokem 1989.Pamatuji si jak jsem parkrát s matkou byl na Žluťáku v Brně v nemocnici a tam darovala krev.Mám pocit že jí tenkrát v sedmdesátých letech dali za darování krve půl sta nebo kilo a tenký párek s rohlíkem a hořčicí na tácku,který jsem zbodl já.Byl jsem tak v 2.třídě ZDŠ.Nálezeno 21.5.2012 v listnatém lese.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Spolkové a civilní odznaky (2 názory), Plaketa - dárcovství krve (1 názor)
SilverXp250: Spolkové a civilní odznaky, hranda: Plaketa - dárcovství krve, ventyl: Spolkové a civilní odznaky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dobrovolný dárce krve

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:F75
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
3786x,
komentářů:
9,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
23. května 2012,
vloženo:
23. února 2013

Komentáře

j tak dneska dostaneš 3nožičky párku,chleba,kafe. potom si mužeš vybrat zda vitamíny,pito a nebo čokoládu 8-) a tuto kapku krve dostane každý nový dárce krve,též mám jednu a ještě nejakou tu plaketu :-P

u nas je to za rohliky, kafe, caj, pak tatranku, deli tycinku, pastiku, sardinky v oleji a malej dzus...radsi bych bral ty parky, jo v olomouci to se zije...

virag nedavam krev z lidsky dobroty, krev jsem zacal, jak ja rikam vracet za moji rodinu a ze ji bylo potreba dost...zustal jsem u toho, protoze mam za odber tri tisice od zamestnavatele a den volna...ciste prakticky... nemam vyzvednuty ani plakety za darcovstvi...ale tenhle odznacek doma mam a je dobre ze to nektery lidi davaj aby pomohli...ja takovej nejsem...

každý dává dobrovolně ale i ty benefity co z toho jsou nejsou vubec k zahození,třeba to že za 1odběr máš úlevu na daních 2000kč,v den kdy daruješ máš volno a zaplacené průměrem a třeba můj zaměstnavatel mi dává za každou plaketu ranec. ale stejně to vše dělám jen a pouze ze solidarity k lidem kteří to potřebují,si říkám,co kdyby 8-)

Tak to jsi z dobrýho kraje jelda80 :-) Pokud vím, tak za jeden odběr mě vrací 250 kč v ročním zůčtování :-P A pochybuji, že u vás je to jinak .-)

no to jo,úlevu zadáváš do daňového přiznání :-P,po výpočtu to dělá přesně tvých 250kč :-P

Přesně tak ;-) Škoda, že nejde chodit častěji :-) Bych dával aspoň dva litry na odběr :-D :-D :-D

Paráda :-) Jdu do toho :-D

Kromě úlevy na daních a dne placeného volna mohou dobrovolní dárci krve získat mnoho dalších benefitů - např. slevy na MHD, sport, nákupy, vstupenky, služby a mnoho dalšího. Na webu www.ProDarce.cz naleznete seznam výhod pro dárce krve z celé ČR a další užitečné informace o dárcovství krve.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru