Druhá strana mince

Každého válkaře srdce zaplesá,když padne něco s větrníkem..taky se mezi ně počítám, i když vím jaký to byly kurvy německý.
Ale k věci..děda byl zavřený a vyslýchaný na gestapu v Jihlavě a pak na nuceném pracovním nasazení někde v Německu..odtud nejspíš tato legitimace o které se mi nepodařilo nic moc zjistit. Děda letos v 96letech zemřel..vždy mě mrzelo,že nechtěl o válce nic vyprávět,ale chápu..byly to pro něj děsivé vzpomínky. Jednou si prohlížel můj odznak Turnera..jen mlčky seděl a koukal na něj,bylo na něm vidět,že se na chvíli do té doby vrátil a pak řekl..už mi to neukazuj. Budiž mu země lehká.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Osobní doklady (3 názory), Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty (1 názor) ondrasecek: Osobní doklady, nikamov: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, waffen: Osobní doklady, Zakuj: Osobní doklady

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Druhá strana mince
Druhá strana mince
Druhá strana mince
18 hlasů
18 hlasů
zobrazeno:
1755x,
komentářů:
7,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
22. září 2019,
vloženo:
22. září 2019

Komentáře

;-)zajímavej dokument.

Úprimnú sústrast.
No i ked to v živote nemal vobec lahké,bolo mu dopriane aspon požehnaného veku ,napriek všetkým útrapám ktoré podstupil vo vojne.

moj deda bol madarský vojak(po tom čo madary zabrali južnú čast slovenska,musel narukovat do madarskej armády),potom v ruskom zajatí,no tiež mal to štastie a všetko to prežil.
žial už tiež neni s nami a ako aj ten tvoj,nikdy mi o vojne nerozprával,aj ked som chcel.

http://www.milistory.net/forum/ausweis-di-un-imi-vt6831.html

Můj prastrýc byl na nucených pracích v Reichu a ukradl jim tam mapu na generálním štábu a němci pak zabloudili a prohráli válku. Tu mapu mám ve sklepě, někde. Ale myslím je to mapa světa ale obchodní. No prostě lodě na oceáně širém. Aha takže ponorková válka? Ale asi v tom Reichu hodně zmokl, nebo zmrzl, protože od války si denně psal kolik napršelo a stupně Celsiusa.

dobrý ;-) ;-)

Hodně zajímavý!
Škoda, že ti o válce nepověděl víc. :-/

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru