Dýka SA

Nález z lesa, jen mě mrzí ten stav.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Dýka SA (6 názorů), Části dýky SS/SA/NSFK/NSKK (1 názor)
Alex_112: Dýka SA, nadlacan: Dýka SA, petroff: Dýka SA, Jigface: Dýka SA, Spendlik: Dýka SA, waffen: Dýka SA, Wladyslav: Části dýky SS/SA/NSFK/NSKK, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Dýka SA
Dýka SA

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:XP Deus
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
2434x,
komentářů:
8,
nálezce:
Alex_112 Alex_112
vyfotografováno:
19. května 2020,
vloženo:
24. května 2020

Komentáře

Paráda, já o ni za celá léta nezavadil,tak jsem se rozhodl, že si ji vyrobim sám.Co se týče železa,tak to bylo jakštakš,kolega v práci mi vyřízl přesný tvar (podle orig.)Záštitu mi rovněž vyřízl na drátku.Samozrejmosti bylo i kalení, ostření a leštění.Lešteni jsem prováděl na filcovém kotouči s lapovací pastou, kluciiiii mi říkali,,dej si pozor na tygra '' moc jsem nechápal o co jde až jsem to nakonec zjistil.Při leštění čepele najednou rána a moje ruce byli prázdné :-O a na zápěstí jsem po chvíli zaregistroval krvavou stopu a to v místech dost choulostivých na cokoliv ostrého.Naštěsti to byla jen povrchová rána,ale moc nechybělo a byl průser jak mraky.Pak následovalo hledání čepele mezí krabicemi.Tu jsem našel až podle dir, které čepel v krabicích zanechala .Po ohledání jsem s lítosti zjistil, že již čepel není podle originálu,asi 3cm.spičky se odlomilo.Zkrácenou dýku jsem broušením dorovnal a pak opatrně znovu přejel na ,, tygrovi''.Pak následoval oříšek v podobě ručně pilované střenky z ořechového dřeva.Na první pohled jednoduché,ale omyl,tvar je opravdu velmi složitý a trvalo mi dobré 2dny než to došlo do zdárného konce.Toť moje zpověď o výrobě této dokonalé dýky. ;-)

A co třeba foto ?

To patřilo Mikronovi. ;-)

Mikron : proč jsi ji hledal podle díry ...byla příležitost vytáhnou detektor :-D :-D :-D :-D
Alex112 : Lepší nalezena takhle jak vůbec , kolík hledačů ji nenajde nikdy ;-)

Dobře,foto dám,ale kam,do klubu ?

Dal jsem to do klubu, čeká to jen na schválení admina.

Dobrá práce kolego. Dal sis na ní záležet, ale sám určitě víš, že sběratelskou hodnotu nemá žádnou. Proto jsi ji ale určitě nedělal. Musela ti dát hodně práce a určitě z ní máš velkou radost. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru