Feldjägerbataillon Nr.1

Hezký slunečný den nás opět vylákal k honbě za poklady no a tak jsme to tentokrát vyzkoušeli ve zcela jiné lokalitě než se běžně vyvětráváme a která nám již vydala pár svých pokladů. Změna místa nám přinesla parádně zachovalý knoflík z uniformy polního myslivce.
Knoflík by měl být cca někde z roku 1860. Dle dostupných informací se jedná o 1. Prapor polních myslivců z Terezína. Opět bodovali kluci s detektorem Zero :-)
Přeji všem krásné pohodové výlety a super nálezy.

Něco z historie.
Originální název je Feldjägerbataillon Nr. 1. Prapor vznikl v roce 1813 a tvořili ho ze 62% Němci, z 32% Češi a 2% tvořili jiné národnosti.

Více zajímavých informací lze přečíst zde: https://www.valka.cz/Prapor-polnich-myslivcu-c-1-t68589
a také zde: https://www.signumbelli1914.cz/pages/seznam_jednotek-Cechy.php

Pokud vás téma knoflíků zajímá doporučuji hezky zpracovaný článek zde:https://www.lovecpokladu.cz/home/rakouskouherske-uniformni-knofliky-a-jejich-urcovani-na-lp-7145

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni (6 názorů), Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860 (3 názory) StandaS: Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860, Harryll: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni, Master2: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni, PeeJay: Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860, GATTO: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni, Singer: Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860, Franz1983: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni, zizka: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni, Karinn: Číslované - zeměbranecké pluky, četnictvo, polni

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Feldjägerbataillon Nr.1
Feldjägerbataillon Nr.1
Feldjägerbataillon Nr.1
Feldjägerbataillon Nr.1
Feldjägerbataillon Nr.1
Feldjägerbataillon Nr.1

Okolnosti nálezu

Lokalita:Praha
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Zero
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
934x,
komentářů:
8,
nálezce:
StandaS StandaS
vyfotografováno:
21. dubna 2021,
vloženo:
23. dubna 2021

Komentáře

copak o 1. myslivecký prapor by se jednat mohlo, ale ten knoflík je z pozdějšího období

podle toho článku na který se odvoláváš je to knoflík typu 3c

zase jdu pozdě :-D jj pane Harryll ;-)

Koukám, že je to tady bohužel více a častěji o honění vlastních bodíků a závodu kdo dřív komu vezme body za hodnocení nálezu. Takže pokud jsou pro vás body za hodnocení víc než přátelské rady, spolupráce a společná radost z nalezených mincí a artefaktů no tak to tady v tom případě nemám co dělat. Přeji vám všem honičům hodně dlouhý žebřík do prdele. No a vám co taky rádi koukáte na zajímavé nálezy ostatních nadšenců a rádi se s nimi podělíte o své příběhy z nálezů naopak přeji honě štěstí při hledání ztracených pokladů, které vám jistě udělají vetší radost než pitomé frčky za švestičky ;-)

co to meleš o bodech? nikomu tady o body nejde ale o dobré zařazení.To že se přidělují body je věc systému za to nikdo nemůže.No ted k tomu knoflíku už jen tvarem a způsobem výroby je z období WW1

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/knoflik-251565/

www.lovecpokladu.cz/home/rakouskouherske-uniformni-knofliky-a-jejich-urcovani-na-lp-7145

ten tvůj je jasný typ 3c

a pokud myslíš vážně to co jsi napsal,tak se s tebou loučím a přeji hodně štěstí v bádání

Tady o žádnou bodovou masturbaci nejde kolego, já jsem tě upozornil, že to máš špatně zařazené i s argumenty, počkal jsem asi dvacet minut až se vyjádříš, ty jsi se nevyjádřil, tak jsem hlasoval podle toho co si myslím, že to je, aby to nebylo špatně zařazené. Hlavně zklidni hormon a neděl tady vlny. Co si mám myslet, když sem dáš odkaz na datování číslovaných knoflíků, který si patrně ani neprostuduješ. Původně jsem si myslel, že si se jenom překlepl, ale koukám že ne :-D :-D :-D

Jasný děkuji za reakci. Nejsem nonstop na počítači, ale určitě bych později velice rád přijal upozornění od všímavého a zkušeného kolegy. No, že jsem se překlikl nebo nepřeklikl je jedno a stávají se i mnohem horší věci než klik o pár let...jinam. Ať se daří na všech frontách.

Koho téma polních myslivců zaujalo, tak určitě doporučuji (také krom odkazů výše ) přečíst velice pěkné zpracovaný článek o polních myslivcích v C.K. armádě od pana Lubomíra Uhlíře.
http://m.primaplana.cz/news/polni-myslivci-a-valka-roku-1866/

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru