Grešle

Po vzoru Joeblacka jsem se pokusil o nějakou tu rituální činnost v naději, že už konečně padne něco zajímavého a stejně padla zase jenom ta grešle....... Ale tahle je celkem rekordmanka co do hloubky výkopu byla snad v pětadvaceni centimetrech ne-li víc ale to už raději nechci přehánět. lopatka fiskarsu byla zabořená kompletně a ještě byl kousek mezi lopatkou a hranou díry. Až sem koukal, z jaké hloubky to dokázal detík vyloudit zřetelný tón. I když je pravda, že ten počáteční byl celkem slabý, ale zabručení to bylo.

Po příjezdu na místo jsem hned 3x nechtěně třísknul detektorem o zem, následoval řízený pád do zarostlé brázdy, po které se mi rozbil nějaký gyroskop nebo co a tak následoval rituální tanec. Za boha jsem nemohl trefit rovinu, furt mě to táhlo do prava, až jsem to veškeré snažení zakončil takovým elegantním kolečkem, po kterém následovala asi desetiminutová pauza a následný úprk před bouřkou. Po příjezdu domů se mé vyklepané ruce ujaly neblahé práce v podobě připojení powerbanky k tabletu. Hned po připojení letěla power banka i s kabelem k zemi, takže se mi povedlo zničit v tabletu USB port. Konektor se tam plácá jako vandrák v rokli, takže bude následovat rozborka a laborování s hot-air stanicí, ale to už raději nechám na jiný den. Dnes je den blbec, tak to raději nedávám a jdu studovat kondiciogram, abych tu opravu naplánoval na šťastný den.
Ať to pípá přátelé ;)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 2551) Ferdinand II. (1590–1637) 1 Grešle (1 Gröschel)

Názory uživatelů

Průměr: 16,0 mm
Váha: 0,60 g
Území ražby:
Panovník: Ferdinand II. (1590–1637) (1 názor)
Rok ražby: 1625 (1 názor)
Nominál: 1 Grešle (1 Gröschel) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Ferdinand II. (1590–1637) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 2551) (1 názor) : 2551

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Grešle
Grešle
Grešle
Grešle
Grešle
Grešle
Grešle

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:25 cm
Použitý detektor:CTX3030
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
701x,
komentářů:
6,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
21. července 2019,
vloženo:
21. července 2019

Komentáře

Palec za příběh i výsledek ;-)možná si mnel mlatit vic

Kolik těch grešlí už máš?? :-D Dobrá storry, ale "vandrák v rokli", to neznám ale coby vandrák příležitostně použiju. :-D :-D :-D

Mě pomáhají sprostá slova. Ale tuhle metodu používám jenom, když hledám sám. Čím sprostší, tím větší ágé. Minule jsem valil sprostoty u kopání a pak jsem zjistil, že mě sleduje rodinka houbařů s malejma bubákama. Koukali na mě s vyvalenéma bulvama , hlavně ten nejmenší byl jak solný sloup. Doufám, že nemá trauma. Ale ten skok do brázdy je taky výborný. Zkusím to zkombinovat a určitě padne zlaťák!

OBI- gratuluju, nějakou dobu taky hledám, i když pár let byla pauza, ale grešli jsem ještě nikdy nenašel, proto obdivuji, že Ti padají, to je můj sen. Tady v naší oblasti kamarádi za poslední tři roky našli jednu. At' se daří dál. :-D

Gratulace super :-)

OBI, buď rád, že ti aspoň něco padá, mě teď nepadá skoro nic. Ale jak řkáš, ani padat nemusí, hlavně že se člověk projde po lese a má klid .... :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru