Hasič 25 let

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Odznaky (7 názorů), Medaile a vyznamenání (1 názor), Výroční a pamětní odznaky (1 názor)
kamenozrout: Odznaky, zizka: Výroční a pamětní odznaky, Master2: Odznaky, somira: Medaile a vyznamenání, nadlacan: Odznaky, Kapsa: Odznaky, Vrky_cz: Odznaky, francimon77: Odznaky, Accipiter: Odznaky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Hasič 25 let
Hasič 25 let

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:35 cm
Použitý detektor:Nox800
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
835x,
komentářů:
8,
nálezce:
Kaminski Kaminski
vyfotografováno:
30. března 2020,
vloženo:
30. března 2020

Komentáře

Tohle členění pořád nějak nechápu - medaile a vyznamenání? Když je to plíšek se špendlíkem?

Somiro, díky, ta tvá argumentace má logiku. Nicméně mi to stejně přijde divný, takovej odznáček za 25 let služby. Bohužel němčinou nevládnu dokonale, nemůže to být jen špatně pochopený výklad/překlad výročního odznaku?

běžný odznak je volně prodejný a může ho nosit kdo chce... tohle je udělováno za zásluhu a služby jednotlivci, který odsloužil těch 25 let.

Jasně, to jsem pochopil z diskuze u toho předchozího odkazu a jak jsem říkal, má to i logiku. Spíš si jen říkám, jestli to tak opravdu bylo, jestli to není podezřele málo za 25 let služby a jestli to není spíš jen špatně pochopený překlad a není to spíš výročí.

volný gogle překlad

Založeno sdružením 22. června 1921. Medaile mají různé nápisy. Je-li uděleno pasivním členům, je nápisem „Členství“, je-li udělen za aktivní služby, nápis „Feuerwehrdienste“. Medaile přicházejí s nosnou sponou nebo bez ní, odznaky bez nosné sponky mají hranu zelené vlny po 40 letech a červenou po 50 letech.
28. března 1934 byly medaile také představeny na Moravě místním sdružením. Ceny skončily spojením s Německou říší v říjnu 1938.

OK - díky, tenhle text jsem asi přehlédl.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru