Hodně stará podkova

Podle zkorodovaný vrstvy a stavu původního materiálu byla podkovička dlouho pod zemí. Snad přinese štěstí na další výpravě.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Jezdecká (3 názory) GATTO: Jezdecká, Sacco16: Jezdecká, suk58: Jezdecká

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Hodně stará podkova
Hodně stará podkova
Hodně stará podkova
Hodně stará podkova

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:35 cm
Použitý detektor:Tesoro Cortés
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
946x,
komentářů:
10,
nálezce:
HerrBriz HerrBriz
vyfotografováno:
14. února 2020,
vloženo:
14. února 2020

Komentáře

Až bude odrezená, pak bude moc hezká - vždyť je středověká.
😊🐎🐎🐎😀

:-O ty jo, díky za info, jen jí asi budu muset nechat jak je, protože je slabá už jan tak 3 mm a nic by z ní nezbylo. Poraď jak abych jí nezničil. Díky.

Neboj se toho, takových středověkých ještě najdeš dost.
Já to nejdřív oklepu kladívkem a pak dám do el. lýzy.
Tu si jednoduše vyrobíš z trafa od tabletu ( 19 V ), minus pól dáš na artefakt a plus na elektrodu ( třeba montážní klíč č.13 nebo kus olova. Na tom trafu uřízni koncovku do tabletu a dej tam nějakého krokodýla ( radši větší - jako je u autonabíječky ). Plus pól na kablíkách by měl mít červené zabarvení. Dej podkovu do misky z um.hmoty, zalej slaným roztokem ( nebo sodou na praní - 2 lžičky ), připoj kontakty a dej to do zásuvky 220 V. Začne to šumět za 1 hod. je hotovo. Pak to můžeš dočistit ocel.kartáčem a malým kartáčkem s mýdlem. Bude pěkná. Natři to pak něčím mastným, ať to znova nerezne.
Více najdeš v nápovědě - čištění.
😀🐎🦕🦆😊

Nemám slov. Děkuji za radu, rozhodně vyzkouším a doložím foto 8-)

Podkovička oklepaná, málem mi praskla, v půlce je nalomená :,-( a už je ve slanym nálevu s trafem dle Radárka. Reaguje to, ale moc to nešumí, sem tam uteče k hladině pár mikro bublinek, tak uvidíme. ;-)


Mělo by to šumět po celé jedné straně podkovy, té co je blíž k + elektrodě. Zkus, jestli máš dobrý kontakt na té orezlině a i na + pólu. Záleží ovšem také jaké silné máš trafo ( volty a ampéry ). Čím více, tím lépe. Já používám trafo 19V a kolik propouští ampér to teď nevím - jsem mimo byt. Pokud máš více voltů, tak ber kontakty do suchého hadru, může to trošku brnět ( zejména mokrá ruka ).
Jestli jsi použil sůl, tak se po čase udělá taková černá bublinková srágora a už to tolik nefunguje. Můžeš ten elektrolyt dát popř. nový. Soda takovou srágoru neudělá, ale je to pomalejší. Můžeš i v průběhu lýzy znova trochu oklepat kladívkem šupiny.
Tak mnoho zdaru.
😀🕵️🙈🐎😊

Dělal sem to přez 2 hod. a skoro nic, i sem přehazoval dráty, protože v trafu byl černej a bílej. Trochu zrezl ten slanej nálev. Asi sem toho očekával moc. Prosim tě náhodou mam doma i autonabýječku. Skusim to na 24V ?

Fáze černá nebo hnědá, nula by měl být bledě modrý. Něco tam máš asi špatně.
Tu nabíječku můžeš taky zkusit, ať ti to nevyhodí pojistky - je to dost nakrátko.
Mě to funguje jako ďábel.

Taky můžeš změnit elektrodu na + pólu, dej tam třeba silný Fe hřebík ( ono ho to ale brzo sežere ). Musí být správné kontakty. Čím více přiblížíš + elektrodu k podkově ( - pól ), tím více to bude bublat.
😊🕵️😊

Tak že sem se vysral na trafo od noťase a napálil to na autonabíječku a nestačil sem se divit....hotový vřídlo :-D a během 10ti min. kádinka plná rezavo zelený sračky. Díky moc za radu, teď budu všechny rezavý věci koupat pod proudem.

Pozor na pojistky!!!!!
🙈🙈🙈🙈😊

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru