Holka hnědooká

Hrnek, který jsem našel hned vedle toho malovaného, kterému chybělo ucho. Tady ucho sice vydrželo, ale zase někdo vykousl jinou část.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Příbory a nádobí (2 názory), Novověká keramika (2 názory), Keramika (1 názor), Novověký dům - výbava (1 názor)
Singer: Novověký dům - výbava, GATTO: Keramika, zizka: Novověká keramika, Franz1983: Novověká keramika, Luk: Příbory a nádobí, eurohotdog: Příbory a nádobí, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Holka hnědooká
Holka hnědooká
Holka hnědooká
Holka hnědooká

Okolnosti nálezu

Lokalita:Liberecký kraj
9 hlasů
9 hlasů
zobrazeno:
960x,
komentářů:
4,
nálezce:
slonslon1 slonslon1
vyfotografováno:
15. ledna 2021,
vloženo:
15. ledna 2021

Komentáře

Tohle jsou nádherné věci, posílám gratulaci, pěkný nález. Ale byl by lepší, kdyby v tom hrnku něco ještě bylo.... ;-)

Našel jsem využití, má své místo v pokojíku na parapetu a slouží po dlouhých letech v zemi, na zalévání.
Hrneček asi patřil menší holčině německé rodiny. Tady v pohraničí bylo více Němců.
Když se mrkneš na artefakt z mé předchozí stránky - hrneček s večerní modlitbičkou ( z 1. 10. 2020), tak tyto dva ležely asi 10 cm od sebe. Takže možná stejná rodina - rýsuje se příběh...
:-)

Opravdu krásné věci, tohle je radost najít, i když je to trochu poškozené. Co se dříve Všechno vyhodilo, já bydlím v chalupě, kde od roku 1678 do 1985 byla hospoda. Já si pamatuju jako malinký před padesáti lety, když se předělávala půda, tak se z té půdy vyvezla pětituna valník plná skla, sklenic, flašek někam do křápoviště. Bůh ví, co tu Všechno mohlo být..... :,-( Ať se Ti dál daří. :-)

Tak to z tý půdy musely být skvělý věci, škoda, že se vám nějaké hezké kousky nezachovaly.
Taky jsem jednou našel zavezený lůmek ze starých chalup a zrušené hospody. Chodil jsem tam celý rok. Protože to bylo i se spoustou kamení, tak se 90% skla roztlouklo. Možná to bylo rozbité i dříve, aby se jim na valník víc vešlo.Kdybych tohle místo čistou náhodou neobjevil, tak jsem určitě nezačal sbírat staré láhve.Většinu mám jen menších i hodně malinkých a ty s litými nápisy miluju.
Odznaky, medajlonky, pamětní medajle byly pak zkrášlením hezkých odpolední i ran, které jsem tam strávil. Hodně artefaktů na sebe navazovalo a v duchu se pak tvořily dávné příběhy, které si už nikdo nemůže pamatovat.
Ať se daří i Tobě. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru