ID známka

Landen Schutzen Erst Batalion 8

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Heer (3 názory) petroff: Heer, GATTO: Heer, Master2: Heer

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

ID známka
ID známka

Okolnosti nálezu

Lokalita:Moravskoslezský kraj
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
1393x,
komentářů:
4,
nálezce:
BalStepan123 BalStepan123
vyfotografováno:
20. listopadu 2020,
vloženo:
20. listopadu 2020

Komentáře

Tak tá je pekne zachovalá , chodím (chodil som pred úrazom) ostravsko,opavsko a nepodarila sa ani len škaredá :,-(
Možno až sa dám znova dohromady , tak budem mat tiež trochu toho štastia :-)
Gratulka a palec 8-)

Ano našel jsem jí v tom starém statku , který je na fotce, ten statek je rodinná usedlost a ta známka je od jednoho bratra prababičky. Je tak zachovalá protože byla celou dobu na půdě

Pěkná

Landesschützen-Ersatz-Bataillon 8 byl zřízen 5. března 1940 v Neustadtu ve Oberschlesienu, vojenský obvod VIII. Prapor byl podřízen divizi 408. 1. října 1942 byl prapor rozdělen na Landesschützen-Ersatz-Bataillon 8 a Landesschützen-Training-Bataillon 8. Náhradní prapor zůstal v Neustadtu, výcvikový prapor se přesunul do Leobschützu, rovněž vojenského okruhu VIII. V roce 1944 bylo z obou praporů ustaveno několik jednotek a starý prapor zanikl. Jednalo se o Landesschützen-Ersatz-Battalion I./8 v Neustadtu, Landesschützen-Training-Battalion I./8 v Leobschütz a 23. června 1944 Landesschützen-Ersatz- und Training-Battalion II./8 v Šumperku, Vojenský obvod VIII. Ten byl po svém vzniku podřízen divizi 408. V září 1944 byl Landesschützen-Ersatz-Battalion I / 8 přesídlen do Itálie. 29. září 1944 byl z Landesschützen-Ersatz- und Training-Battalion II./8 zřízen Landesschützen-Training-Battalion III./8 ve Schweidnitzu, rovněž vojenský obvod VIII. Také v roce 1944 byl z jednotek zřízen státní střelecký prapor IV./8. Podle Ticina to však nebylo uvedeno v přehledu polních příspěvků. Myslím, že tento prapor získal polní číslo 43403 se 2 rotami. Landesschützen-Training-Bataillon III./8 byl mobilizován v listopadu 1944. V roce 1945 byl Landesschützen-Ersatz-Bataillon I./8 rozpuštěn. Státní střelecký prapor III./8 byl naposledy nasazen v roce 1945 u 48. pěší divize v Preßburgu (Bratislava).
Tohle jsou informace z Lexikonu. A teď poznatky. Ve sbírce mám dvě známky této jednotky obě v hliníku do čísla 3655 na té je i značena krevní skupina, na té nižší 1124 krev. skup. není(je tam vyškrábaný asi 0). Číslo praporu je však menší číselný font než máš ty a i takové se vyskytují na ostatních známkách co jsou v hliníku do čísla 56XX přesněji nevím. Poté se objevuje ta tvá č. 10239, ta je již v zinku s velkou číslicí 8 a to je minimálně do čísla 21123 ta je také v zinku a stejně ražená jak máš ty(ta je nalezená v okrese Teplice). Ty mé by měli být nalezeny na jihu Čech, kde byla nalezena další co je na netu v oblasti Českého Krumlova(ta je s číslem 2032 a zapadá do mé ražby). Poté jsem tady na lovcích našel další 27677 ta je zase v hliníku ale má úplně jinou velikost písmen a nemá už ani Batl. ale jen Btl. a ve slově Schutzen má i jiný T. (Kolega ZKUBLA, nenapsal ani kraj kde ji našel, což by bylo zajímavé). Jinak byla ta jednotka asi dobře roztroušená, od Šumperka, Č. Krumlov, Teplice až Bratislavu, kde měla být krátce nasazená. A to maj na seznamech padlých Wilhelma Anderse 1.11.44 v Holandsku.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru