Jeden život...

Ahoj, nevěděl jsem jestli vystavit sem nebo do klubu. Tak se omlouvám, a poprosim o přeřazení fotek pokud to někomu bude vadit. Nedokážu pochopit jak to někdo může vyhodit. Kdo si neváží minulosti, neváží si budoucnosti. Jde o velký kus života člověka. Prošel několik front a lágr. Mě osobně se nejvíc líbí ta fotka z hor, zákop v lavině. Vyhozeno spolu s R-U dřevěnou krabicí od doutníků. Je dřevěná a na ní znak R-U orla, vypálený do dřeva. Fotek je cca 40 ks. Je mi trochu smutno z toho že to někdo vyhodí, měly kliku šel jsem kolem... Předám do rukou známému, věnuje se tomuto období. Snad udělají radost...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty (3 názory), Fotografie (1 názor), Pohledy (1 názor), Vojenské artefakty - podle dějiných období (1 názor), WWI (1 názor) Zakuj: Pohledy, cobasico: Fotografie, Kapsa: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, nikamov: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, somira: Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty, Jiri09: Vojenské artefakty - podle dějiných období, Gazda: WWI

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...
Jeden život...

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
1029x,
komentářů:
14,
nálezce:
z5 z5
vyfotografováno:
6. května 2019,
vloženo:
14. května 2019

Komentáře

Moc pěkný, ale mělo to být v klubu. Tady to za chvíli skončí v zapomnění a to by byla škoda.

Ahoj Slovane, Tvého názoru si vážím, jen jsem čekal že se ozve první Somira. Chvilku to tu nechám na pokuk, přece jen chodí sem víc lidiček. ;-)

Nádhera. Lidi jsou dneska kreténi! Kdo tohle může vyhodit, proboha! :,-(

Joo.. lidé si dnes ničeho neváží :-/

nádhera, čpí s toho ta atmosféra 1. války a ten předepsanej dopis.... skličující....

Ahoj, děkuji za komentáře, byla tam i proutěná kolébka a pletený kufr na prádlo. Kolíbku jsem donesl dom, ale kufr jsem nedal :-( byl moc veliký.

Pekny nalez. Cloveka to nuti k zamysleni. Ta horska fotografie je fascinujici. Co tam proboha branili? V noci tam musela byt ukrutna zima.

Před cca 10ti roky jsme s kolegou při vyklízení sklepa našli i urnu. Co s ní- říkáme paní majitelce - ale taky ji vyhoďte, on byl stejně zlobivej. Z toho plyne ponaučení: užívej si života dokud to jde, neb nevíš co bude po něm - prach jseš a v prach se obrátíš ( Bible ).

;-)moc pěknej soubor.tohle taky můžu. ;-)parádní nález ;-) :-)

Měl jsem dědu u RU maríny ( viz můj článek v klubu ). Co bych za to dal, kdybych měl po něm nějaké takové fotky. My si vůbec nedokážeme ani představit, co ti lidé tenkrát museli zažít. Čest jejich památce !

já myslím, žen to tady klidně může být... zajímavá fotodokumentace z období, které nikdo z nás neprožil...
a dokonce to lze zařadit
Vše > Pohledy, fotografie, spisy, dokumenty

Také jednou mou pozornost upoutaly vyhozené červené desky se spisy, vše o jednom člověku. Pak i doklady o jeho předcích, některé listiny až z 1. poloviny 19.století. Nejnovější pak byly doklady z války. Lidi řeknou: dědek natáhl bačkory, harampádí se po něm vyhodí a byt prodá, či pronajme. Za týden už nezbyde ani co by se za nehet vešlo. Konec, jako by nikdy neexistoval...

https://epochaplus.cz/ledovcova-archeologie-tajici-ledy-jako-muzeum-i-hrbitov/

Co já bych dal za fotky mého dědy, který bojoval za Horthyho na východní frontě.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru