Již dříve určeno

Vážení přehlaovali jste mě - viz odkaz : http://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/hrot-19696
Nyní Vám posílám fota tohoto i podobného nálezu, nalezeno na půdě a zcela určitě se jedná o stavební kování se zemědělcem to nemá nic. Toto kování mám na svém domě použito jak do dřeva taki do zdi , takže se používalo jak bylo potřeba.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Stavební (6 názorů) R67: Stavební, : Stavební, pako24: Stavební, : Stavební, fooffr: Stavební, mesr: Stavební

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Již dříve určeno
Již dříve určeno
Již dříve určeno
Již dříve určeno
Již dříve určeno
Již dříve určeno
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1149x,
komentářů:
5,
nálezce:
fooffr fooffr
vyfotografováno:
9. října 2013,
vloženo:
10. října 2013

Komentáře

souhlas, ty protizuby slouží k zabránění vytržení ze zdi po zazdění do malty...

Husita: No jednak foto nic moc, koroze - ale pokud máš jiný názor já ho nevivracím
;-)

Je rozdíl vidět fota, někdy nekvalitní ,neúplná a držet předmět v ruce a k tomu číst komentáře. Taky chybovat je lidské a platí to pro všechny.Dnes jsi mohl přidat foto použití pro ilustraci i když tady je to přesvědčivé. :-D

Pěkná blbost, je to hřeb do polního nářadí zvaného brány.Samozřejmě předchůdce brán dnešních - kovových.Ty "protizuby" sloužily k zajištění proti vytažení z dřevěného rámu bran.Alespoň to, co je vyfotografováno na poslední fotce. Na té první fotce je rovněž hřeb z brán, ale již kovářsky upravený jako zřejmě hřeb, na který se dalo něco věšet - ano, přibíjel se do trámů nebo do zdi a pak plnil jinou funkci. ;-)

Tak hele pane schmiede hoďte sem foto nebo nákres že toto patří do zemědělských bran a třeba pokecáme o možných použitích. Toto co tu prezentuji nikdy s bránama neměloí nic společného a jen jsem chtěl poukázat na nález někoho v odkazu o co se vůbec jedná a jesli jste takový odborník na zemědělskou techniku , tak popište i princip použití těchto bran s zubem cca 3 cm - když delší ozubená plocha se zatloukala do dřeva - nic ve zlým, ale dřevěné brány a jejich napodobeniny asi jste nikdy neviděl.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru