Jo nebo ne?

Tohle jsem trefil (doslova cepínkem) v podvečer. Samozřejmě jsem se lekl. Jo nebo ne?. Protože část rodiny je u důstojnického sboru naší armády, tak jsem jim poslal fotky. Oni tvrdí, že to na granát nevypadá. Ale znáte to. Oni se vyznají ve věcech moderních. A pak ševcova žena a kovářovic kobyla. no však víte co chcu říct. Našel jsem to za starou uhlelnou šachtou. Skoro pod povrchem, les, příkrá stráň, znova jsem to prozatím zahrabal, co už teď v noci. Nikdo tam nechodí ve dne natož v noci. Co si o tom myslí zkušení válkaři. Je to zhruba (neměřil jsem to) ale odhadem 12 až 15cmdliuhé. Dno bylo uprostřed s malým ďulkem. Řešit to budu ráno. Tak může to být granát nebo je to něco z šachty?

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Neidentifikovatelné předměty (1 názor) res5ekt: Neidentifikovatelné předměty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Jo nebo ne?
Jo nebo ne?
Jo nebo ne?
Jo nebo ne?
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1086x,
komentářů:
10,
nálezce:
odysseus odysseus
vyfotografováno:
28. dubna 2020,
vloženo:
29. dubna 2020

Komentáře

Zítra se tam vrátím a líp nafotím. Nebude to nějaká závěsek?

Nejsem válkař,ale na munici mi to nepřijde. Nějak se to tam podle mne zelená. No počkám si na odborníky co to bude .

Mě přijde že to má z boku ucho.

aj keď si odmyslím tú nabobtnalú vrstvu hrdze, nevidím v tom tvar nejakej munície alebo granátu, ale to iba tak intuitívne, nie som vôbec na vojenské veci

Není to granát. Ale co to je? Musím to víc očistit.

Tak to su zvedavej co to bude :-D stim čištěním opatrně

Chtělo by to i nějaké použitelnější rozměry a váhu. Zatím to na granát moc nevypadá(možná tak historický , ještě na černý střelný prach). Tělo ze železa asi nebude. Spíš to bude falkon na něco. Na BK 2H to nevypadá.

:-D :-D :-D

Borci vy smějete ale furt se na to chodím do lesa dívat, vojáci že to granát není ale najdi odvahu to očistit. :-) Třeba je to pecka ale asi to nechám budoucím generacím. :-) :-) :-) Je to železná lahvička. Má to ucho, nahoře železnou zátku s uchem a cosi je vevnitř. Třeba je to svatý grál ale nechal jsem to tam v lese. No v lese. Těžké křoví kde nikdo nebyl 100let. Ale zjistil jsem, že přes to místo, vedla lanovka z dolu s uhlím. Kdoví co ti chlapci horníci vykopali. Nechám to tam. :-) :-) :-)

Bouchat to nebude. Teda pokud v tom není nitroglycerin.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru