Kamenný šíp nebo hříčka přírody?

Ahoj, dnes jsem kopnul tenhle kamen a hned mi bylo jasný, ze není ledajaký...prosím at se k tomu nějaký povolanejsi vyjádří. Mám pocit, ze na jedné straně je vytesána jakoby ryba. Je to pozoruhodné ostré. Co je ještě zajímavější...ležel u protektorátní koruny. Proto jsem ho vlastně kopnul.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Přírodniny a fosílie (1 názor) : Přírodniny a fosílie

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Kamenný šíp nebo hříčka přírody?
Kamenný šíp nebo hříčka přírody?
Kamenný šíp nebo hříčka přírody?
Kamenný šíp nebo hříčka přírody?
Kamenný šíp nebo hříčka přírody?
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
870x,
komentářů:
8,
nálezce:
gforce_cz gforce_cz
vyfotografováno:
16. června 2020,
vloženo:
16. června 2020

Komentáře

Najnovšia super-tajná výzbroj českej armády?

Po šetrném umyti vylezli ještě nějaké kresby. Myslím, ze není pochyb. Zřejmě se opravdu jedna o kamenný šíp. Viz http://ayltvrpk.infoblog.cz/data/kamenne-hroty-005.jpg
Asi to bude něco podobného jako v odkazu výše. Na jedné straně je evidentně ulomeny.

Raděj nikdy nechoď do lomu, tam bys byl jak Alenka v říši divů :-D Je to jen kámen, čím dýl ho budeš zkoumat, tím tam toho uvidíš víc ;-)

Tak to jsem rad ze to píšeš. Aspoň si ho mužu nechat :-). No nejsem si jist jestli je to jenom kamen jsou tam vyrezany takový celkem i geometricky věci což samozřejmě vyfotit nejde resp nemám vybavení. Navíc kamen nalezen u ty koruny a na louce nikoli v lomu :-) ale možná ze to je obycejnej kamen fakt nevím

Pomatuju si jeden pořad o lovení historie, byl tam kámen co měl na sobě různé simboly, vypadaly téměř jako keltské runy, x let záhada, než to podrobili analíze... nakonec záhada vyřešena, pouze hříčka přírody. Tenhle je doopravdy obyčejnej.

gforce_cz-Ono když těch kamenů přebereš tisíce třeba při rejžování,hledání vltavínů,záhněd,a jiných minerálů nic než přírodní kámen v tom neuvidíš.Najdeš všenožný tvary třeba i s dírkou ale většinou kouzlila příroda jak píše LuckyLuky ;-)

Díly všem za komentáře. Určitě máte pravdu. Já jen, že jsem si v rychlosti vygooglil, že podobné hroty jsou na netu a to dokonce i stou rybí hlavou a ne v takovém detailu. Já pro jistotu poslal fotky archeologovi ať se k tomu vyjádří...nerad bych to jen tak vyhodil...

Ještě jsem přihodil detail tý hlavičky. Co mě zaráží je to, že za hlavičkou je vyrytá postavička v kruhu. Nejde to líp vyfotit. Na fotce jsou vidět jen nožičky....Ale pořád to může být jen náhoda.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru