Karma existuje...

Krátká verze:

3 krejcar Jana Jiřího Krnovského, který velmi potěšil. Nález z lesa.


Dlouhá verze:

Tak tahleta hledačka začala opravdu fiaskem. Vyhlédl jsem si jeden malý lesík a hned z kraje jsem zjistil, že je dost zarostlý a navíc všude byly klíšťata. Pak se navíc ukázalo, že v něm nic není. Takhle jsem v něm chodil asi tak 2 hodinky a neměl jediný kloudný nález. Jen samé smetí, šrapnely, kulky. Ani jedna mince.
Tak jsem si řekl, že tady to nemá smysl, a naplánoval jsem si trasu jinam.

Během sestupu dolů z kopce jsem si všiml, že pode mnou mezi dvěma stromy je natažený nějaký špagát. Tak jsem k tomu slezl a zjistil, že je to kompletní vodítko i s obojkem - podle stavu tady není dlouho. Na obojku jsem našel jméno psa a telefon. Tak jsem si řekl, že tam zavolám. Zvedla to mladá slečna a řekla mi, že se jí pejsan vytrhl a pak vrátil bez obojku. Domluvili jsme se, že jí ho nechám na jedné vzdálené křižovatce, přes kterou se ten den měla vracet domů.

Tak jsem upustil od původního plánu. Stejně se mi ten den vůbec nedařilo. Vydal jsem se pěšky směrem k oné křižovatce. Asi 300 metrů od cíle jsem pod sebou uviděl nezarostlý kousek svahu. Tak jsem tam skočil, třeba tam bude aspoň desetník. Při luxováním terénu si tak v duchu říkám: "Co když mi za vodítko bude slečna chtít dát nějakou odměnu? Nic nebudu chtít, můžu to přece udělat jen tak z dobré vůle." V tom najednou "ťuk" signál: ID 17....

...nábojnice, a za ní další dvě. Sejdu níže pod malou cestičku a tam na mě čeká ID18 - 2 heller, vedle 1 krejcar a 50 haléř I. republika. To mi spravilo náladu, přece jenom nepůjdu domů s prázdnou. Jenže tím to nekončí.

Vedle je spadlý strom, který obcházím. Tam se ozývá ID10 povrch. Hrabu v listí a vidím rozpadlý lankový drát, který beru do kapsy a pokračuji v hledání.
Jak se tak otáčím s detektorem při odchodu, tak opět ID10 (měl jsem za to, že je to ještě zbytek drátu), tak jen ledabyle kopnu nohou v místě signálu do hromádky listí a on vyskočil - zlatý prsten! a leskne se na sluníčku. Valím oči a polohlasně si nadávám: "Ty vořechu, vždyť jsi tu ten prsten málem nechal!"
Popocházím dalších pár kroků a opět se ozývá signál - ID12. Kopu a najednou se mezi vykopanou hlínou leskne ágéčko, 8 metrů od prstenu. Týpka na minci v tu chvíli nepoznávám.No to snad není možné!?... anebo, že by odměna za dobrý skutek? vždyť bych tu nebýt toho obojku vůbec nebyl.

Fotím a pospíchám na smluvené místo. Přenechávám obojek s vodítkem na zastávce MHD a píšu SMS, že si jej může vyzvednout a že nic nechci. Spokojený odcházím domů. Po cestě mi přichází odpověď, že obojek má a že moc děkuje.

Na toto zázračné místo jsem se ještě několikrát vrátil, a postupně zjistil, že to byl detektorářem nenavštívený kus RU stezky. Jen 2 hellerů dal kolem 40 ks.... A hlavně o kus dál si válel šunky můj první zlatník, kterého jsem zde nedávno vložil.


Tak kdo dočetl až sem, děkuji za pozornost, tak zase někdy a ať to pípá. Angel

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Johann Georg von Jägerndorf (Jan Jiří Krnovský) (1607–1622) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 3780) Johann Georg von Jägerndorf (Jan Jiří Krnovský) (1607–1622) 3 Kreuzer (3 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 18,0 mm
Váha: 0,90 g
Území ražby: Krnov (Jägerndorf) vévodství (1 názor)
Panovník: Johann Georg von Jägerndorf (Jan Jiří Krnovský) (1607–1622) (4 názory)
Rok ražby: 1616 (3 názory)
Nominál: 3 Kreuzer (3 Krejcar) (4 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (2 názory)
Č. mince: Johann Georg von Jägerndorf (Jan Jiří Krnovský) (1607–1622) – 3 Kreuzer (3 Krejcar) (č. 3780) (3 názory) : 3780, snorri09: 3780, boh.rex: 3780

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...
Karma existuje...

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Nox 800
49 hlasů
49 hlasů
zobrazeno:
2665x,
komentářů:
26,
nálezce:
Angel Angel
vyfotografováno:
24. července 2020,
vloženo:
24. července 2020

Komentáře

Nemám slov a hledám bradu, která mi někam upadla :-O :-O :-O :-O👍👍👍👍👍

Krasavec grt. já jsem dočetl :) a dobrý příběh.karma je karma :-) ;-)

Dobrý příspěvek. Jak mincičkou, tak příběhem.👍
Karma je zdarma. ;-)

Tvl.a už můžu jít spát 8-)palec nahoru ;-)

Tohle plácání odnikud nikam dobře znám, přitom plány jsou vždycky důkladné :-D Nádhera, gratulace! ;-)

Good job!

Pěknej kopanec i s pěkným příběhem ;-)

Moc pěkný. Jak nález, tak Story.

Dobrodružný příběh, grt. grt. a palec. ;-) ;-)

Nález i příběh luxus👍🍾🍺Gratulka.Ale kdybys ten prsten dal ty slečně mohl být dalši příběh.Sice až po desáté ale my bysme si počkaly😀🥰😍Ale máš čislo,tak to múžeš ještě napravit😎🙈👶

Gratulace super kop ;-) a příběh krása :-D

Heeezky. Když se objeví zpráva, že né každý dobrý skutek byl po zásluze potrestán, tak si říkám, že to ještě pořád má smysl. Gratulace a na medisovém náhledu na věc neveřejnou asi taky něco bude :-P ;-)

Jsem rád, že se příspěvek líbí. Děkuji za ohlas. Medis a OBI: No to by nebylo moc vhodné, protože jsem už několik let šťastně zadaný, tak to by mě moje drahá polovička asi kolem krku omotala detektor :-D

Pardon Továrník, OBI je v tom nevinně, trochu jsem se přehlédl :)

Jj gratulace. ;-)

Jj gratulace. ;-)

Jak píšou všichni - supr kop a dobrý příběh k tomu. Jdu hledat zítra, stačila by mi desetina toho co jsi našel ty. I bez stříbra. Nejsem nenažraný a navíc hledám krátce s Makrem 2. Upřímně- za tři měsíce dvakrát prasklý kabel od základní cívky. Nešeredím s ní. Nechápu. No a na lepší budu mít až příští rok. Byl jsem dva měsíce bez zam. Je to znát.
Přeji Ti další úspěšné kopy . :-) ;-)

:-Krásná mince, krásný příběh a krásný večer👍 ;-) :-)

Krasny pribeh - cakala som aj love story slecnou 😉 a nalez este krajsi 👌ticho zavidim a zatial vykopavam plechovky, klince a vrchnaky od piva 😁

dobrá hledačka :-D

Lobo1941: tak ať se zařadí ;-) Evelin77 neboj ono to příjde, krom těch plechovek a smetí v půdě pořád jsou i hezké věci. Odysseus: Děkuji krajane, pořád mám ale co dohánět, na Vaše topy s Bubákem nemám ;-)

No, neříkej dvakrát. My teď nemáme vůbec nic a ty máš krásnou minci! Je to pecka!

Super příběh i nález! ;-) :-D

Dokonalý příspěvek! Budu ho dávat za vzor těm, co kopnou dvouhalíř, vyfotí ho rozmazaně na zabahněný ruce a napíšou k tomu jenom, že prosí o určení! :-D :-D :-D

pekny pribeh a paradni mince,gratulace :-O :-)

hledač a spisovatel, karma je zdarma. ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru