Klíč

Asi před měsícem jsem byl hledat na jednom oblíbeném poli,něco napadalo a pamatuju si,že tenkrát děsně foukalo.Už jsem byl docela promrzlej,tak si říkám,v nejlepším se má přestat.Už vidím auto,ruka míří do kapsy a v tom..nic klíček nikde!Přátelé,hned vypukla panika..Vše z kapes ven..no byl pryč..Nikomu bych to nepřál..Auto zamčený a z krásné hledačky byl ošklivý zážitek..Nakonec mě to stálo jen 500..a auto bylo doma..Od té doby tam chodím pro klíč od fabie..Už mi padlo asi 5klicku do hodin a včera tento fešák..Potřeboval trochu péče,ale v práci jsem ho s kolegou dal zase dohromady a nezbývá mi nic jiného,než zítra zase zkusit štěstí...Snad jednou za fabie padne.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Klíče (2 názory), Fazonové (1 názor), Klíče (1 názor), Středověk (1 názor), Klíče (1 názor) Franz1983: Klíče, Luk: Fazonové , quo_vadis: Klíče, Kroo: Středověk, Janpetrov06: Klíče, Gazda: Klíče

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Klíč
Klíč
Klíč
Klíč
Klíč

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Xp deus
30 hlasů
30 hlasů
zobrazeno:
3105x,
komentářů:
25,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
7. ledna 2021,
vloženo:
8. ledna 2021

Komentáře

Tak ten je, paráda, exklusivní kousek,gratulejšn. 👍

Kolego, tohle je nádhernej kousek, nech si ho k té fabii předělat... :-D

to bude dost starý klíč

Vsadim boty, ze bude ležet tam, co stalo auto. 5metru v okruhu. Tam se toho našlo vždy nejvíc.

:-D

Tak to tě čeká ještě hodně nálezů, ale třeba pípne ten pravý klíč... Já jednou vzal hovor na nočním poli, volala šéfová. Odložil jsem detík a popošel, bo detík jinak vrčí. Dal jsem cígo a telefonoval....a chodil a chodil. Po 15minutách hovor stále nekončil a já v panice lozil v podřepu a hledal ve tmě svoje stopy k detíku.
Našel jsem, a od té doby v noci na poli neberu telefon.. :-)

No to je krasavec, truhla tam nebyla? 😄 krasne ste ho srovnali a vyčistili gratulace 👍

A já bych stejně zkusil to parkoviště. Člověk nikdy neví. Jen tak, pro jistotu :-D :-D

:-O to je prokletý pole, tam všichni ztrácejí klíče, tam už nechoď, nebo příště už pujdeš pěšky, až k tomu druhýmu klíči ztratíš i mobil :-O :-D. Nedávno jsem při nočním lovu ztratil dohledávačku. Našel jsem ji až po návratu druhý den ráno....

...taky sem hledal detík aj s rýčem , jdu si takhle lesem a předu mnů pěkný hříbek , kousek dál další a zase další , opřel sem detík aj s rýčem o strom vytáhnul z brašny nožík a síťku a pustil sem se do práce , nasbíral sem přes třicet krásných praváků no radost byla jen chvílu hledím okolo a detík nevidím , hodinu sem létal po lese slzičky na krajíčku ale našel od té doby jedno nebo druhé :-D :-D :-D ;-) ;-) ;-) klíček pěkný ;-)

Hledáš klíčky a padají, tak si nestěžuj. :-D :-D Bys byl borec, kdybys ho narval do fábky a ono to šlo. Tak hledej dál, tento se ti povedl! :-D ;-)

Krásný klíč.. a hodně štěstí k tomu od auta.. jednou tam určitě padne taky. Snad tobě a brzy 😄

Tenhle klíč spíš vypadá na Rolls-Royce :-D doufám že ten svůj najdeš :-)

Ahoj mám úplně stejný pecka ! :-)

:-D...tak to je pech,......no vlastně není když vidím co tam padá za krásný kousky :-)

Něco mi říká, že tenhle od Fabie nebude ;-) Ale grats, moc pěkný 👍 ...

;-)klíček pěknej,příběh taky pěkně popsanej.Klíč bude skříňák tak dvacátá léta.A já se u auta ustrojil,zaklapl zámek vzadu,zabouchl a klíče byly uvnitř,já pdesát km od domu a hluboko v lese.

;-)já po půl hodině kdy sem navazoval nítě vypáraný ze somradla a při háčkování praskly,tak sem dškoval tomu že jsou lidi prasata a vyhazují bordel,sem našel pytel od brambor ten síťovanej a za deset minut sem měl otevřeno. ;-) :-)

Jj, dřív to šlo, 120 si otevřel, Transportera, Trandaka si otevřel, dneska si myslím, že člověk neotevre nic.... :-D

To rybář to má jednodušší. Zabere za zadní okno, to sjede o centimetr a může tam strčit prut. Tím otevře kliku druhých dveří. Jenže to vyřešilo jen můj problém, ze ten klíč byl v zapalování, protože se to proste po par minutách zamkne. Když je klíč na poli, tak to pětikilo dá kámošovi za dopravu pro náhradní. Ale když koupil pelech v AAA jako já, tak druhy klíč má zloděj po ukončení leasingu :-D.

hmmm, před pár lety v BMW vyrobili nový bezpečnostní systém pro auta. Vývoj stál miliony a aby ho otestovali tak pozvali největšího zloděje v Evropě, jestli ho bude schopen otevřít. Po půl hodině studia výkresu systému přišel k autu , zapálil noviny a hodil je pod auto a to se za pár vteřin díky požárním čidlům otevřelo samo. Tenkrát jim padla v továrně brada. Tak na hledačku sebou noviny... :-D :-D :-D

To je obdobné jako u bezpečnostních dveří do bytů a domů. Vždycky je cesta, způsob, jak se dostat dovnitř, aniž by člověk potřeboval klíč a něco rozmlátil namaděru.. hold, na zloděje nikdo ani v dnešní době nemá. Jsou stále o krok dál.. a krtku, ty klíče fakt budou někde poblíž toho stání, jak psal Špendlík 😉

Jak píše Kvasak skříňový klíč, může bít i počátek 20. století. Takovéto otočné klíče se zdobeným okem a patkou (krčkem) se vyrábějí od 18. století. Jeden fešný najdeš na eSbírkách.cz. Další vzory těchto klíčů v knížce Tanums store antikvitetsbok_Jan Durdík na straně 380.
Za mě 19. století – zlatá prostřední cesta
https://www.esbirky.cz/predmet/3386818?searchParams=%7B%22filter%22%3A%7B%22keywords%22%3A%5B%22kl%5Cu00ed%5Cu010d%22%5D%7D%2C%22order%22%3A%22relevance%22%2C%22itemsPerPage%22%3A24%2C%22path%22%3A%22eJyLrlbKS8xNVbJSCospNTBISynOSU3JrlQoqkzOyAGJpFpm5CtkAAXBHMM8MJWipKOUk5mXDdQWow%2BSTCyJ0QdrSY3RL6uEmGGfnVpZnl%2BUUmybnaPqbKzq6KLqbKJq4aIGFEstsi1KzUktS8xLTlWqjQUADdIt9w%3D%3D%22%7D&sequencePointer=13
pro Kvasaka: tu knížku Kámen a člověk jsem objevil v antikvariátu – dík za doporučení

;-)tak to mě těší žes sehnal,byla to nízkonákladová publikace :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru