Knoflik

Průměr 22mm.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Mosazné (3 názory), Měděné (2 názory), Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860 (1 názor)
kamenozrout: Měděné, jarkan: Mosazné, : Mosazné, Kapsa: Měděné, dynamo: Mosazné, VOSA64: Knoflíky s čísly a písmeny 1830-1860, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Knoflik
Knoflik

Okolnosti nálezu

Lokalita:Praha
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
909x,
komentářů:
21,
nálezce:
j.xx j.xx
vyfotografováno:
3. března 2019,
vloženo:
4. března 2019

Komentáře

Dík za odkazy. Vypadá to tedy na č 9. A podle Jezera na Bavorsko.

Kdysi jsem tu dával článek s vyjádřením Christoph. Hatscheka z Museum/Militärhistorisches Institut
ve Vídní a ještě vyjádření z Drážďanského mil.muzea právě na knoflíky s písmeny B,G a myslím že J protože mě to taky zajímalo a taky jsem žil v domění že Bohouškovo určení je správné.Ale obě instituce vyvrátili že by to mělo co dočinění z WWI natož s armádou Bavorska.Bohužel článek zmizel se starým profilem.

tak ho přidej znovu,rád si ho přečtu :-)

G - garnison .... garnisonní jednotky RU

z5 ... ten tvůj bude něco jiného ...

VOSA kolego já toto nevyvracím ale ani nepotvrzuji protože vím co jsem si dal práce s komunikací s oběma muzei ale zase se mě nezdá že by Mag. Dr. Christoph HATSCHEK Vizedirektor Leiter der Abteilung Sammlungen & Ausstellungen Sammlungsleiter Uniformen, Orden, Ausrüstung & Insignien o těchto knoflících nic nevěděl.A to nevěděl.I když tenkrát můj původní dotaz na něj zněl WWI a Bavorsko což vyvrátili obě instituce/Vídeň,Dráždany/.Ale i on nic o těchto knoflících nevěděl což mě tedy dost zaráží.

Ahoj, to Vosa - děkuji.

Wladyslav .... mám několik knoflů "B", "G" různých typů a všechny byly nalezeny v okolí Josefova, což by vzhledem k tomu, že šlo o posádkové město a pevnost odpovídalo ... jen se ještě musím dopídit co znamená "F" na dalších knoflech ze stejných míst ....

jj to byl ten třetí s tím F co jsem tam posílal...jak píšu nehádám se jen jsem napsal svůj názor a to co mě odepsali dvě si myslím kapacity na toto téma.Víš že jsem s ním poté řešil i to jablíčko.Chtělo by to nějaký obrázek třeba z dobový knihy popis uniforem atd. jako mě tehdy poslal ohledně těch jablíček tam bylo vše včetně knoflíků.Na toto prostě neměl odpověď ani sken s knih prostě nic.Podle jeho vyjádření to s armádou R-U nemělo co společného.

já to mám od kolegů kteří se již hromadu let zabývají vojenstvím přímo v Josefovské pevnosti ...

Nemůže mít spojitost s německem ten kropenatej podklad?

j.xx ..... právě že ten kropenatej podklad je typycký pro rakouské armádní knofle (číslované a dělostřelecké) používané v polovině 19, století ...

Ok. Je zajímavé to provedení těchto knoflíků.Nektere z těch co tu jsou podle mě spadají i do období napoleonskych válek.
J.

j.xx .... máš pravdu, nějaké takové taky mám ...

jsou různé typy podle období ....

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru