Konečně bronz

Celá sobota začala na levačku, od rána jen bordel. Po hodině jsem se sebral a přejel o 8-10 km dál, na jih. Pole velké, velká frustrace z plochy. První mrtvé kolečko po hodině, změna směru a na povrchu se vyskytla keramika. Jo, nic to nevypovídá, ale…. . Po další 1/2 hodině 1 Heller. Tak aspoň něco! Vezmu to podél kukuřice, na úroveň stromu na okraji. A při cestě zpět do uši zní zvony! Kousek zeleniska, trojúhelníkového průřezu, zakončený jakoby břitem. Ostří! Vezmu to a uvidím. A 1/2 metru vedle zakulacený hrot, pasuje přesně. Tak to zůstalo ležet do dnešního poledne v autě. Vzal jsem to do labiny, absolutně nemagnetické! Na spektro bych musel vybrousit cca 12 mm plochy a tak na to kašlu. Po hledání na netu jsem přesvědčený, že jde o bronzovou břitvu a ještě je ostrá. Zítra kontaktuju ARUB.
Kua, ale trvalo to…😁
Pokud není, tak to příjde!
https://www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/bronzovy-nozicek-151359/

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Dýky, nože, meče (1 názor), Břitvy (1 názor) Kuldare: Břitvy, jelda80: Dýky, nože, meče

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz
Konečně bronz

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:XP Deus
4 hlasy
4 hlasy
zobrazeno:
594x,
komentářů:
6,
nálezce:
Kuldare Kuldare
vloženo:
22. srpna 2022

Komentáře

Pěkná👍😁

tak toto není určitě břitva , ta měla uplně jiný tvar.

Mrkni na odkaz, určeno jako břitva. Tak buď si to každý určí jak chce, nebo nevím…. :-D

to jsem viděl , tam to je břitva . To tvé je spíše podobné noži, jak zakončením špičky , tak prohnutím hřbetu , ale je to jen můj názor :-) . Pokud sed podíváš na odkaz , co jsi sem dal , tak ta břitva má rovné ostří , vím že to není pravidlo. Jen mi to přijde opravdu jako nůž¨. Ono 9cm odlomená část , to už je pořádný kus materiálu , pokud z něj chybí 2-3 cm , tak to máš 11-12 cm čepel a k tomu nějaký kus jako rukojeť , to jew velmi nepraktické na holení. Ale jak píšu , je to jen můj názor a třeba se objeví někdo , kdo to rozlouskne buď tak či tak ;-) . Jinak je to pěkný kousek bronzu.

Jasný, já se taky nehádám. Prvně mě napadl příborák, ale bronzovej? Pak nůž, profil. Ale na nůž, ikdyz to to není směroplatný, tak mi ten zbytek připadá krátký. Jo, otvírák dobrý. V jedné bakalářce byly otvírací nože z 11. století, ale železné. No, nevím a netvrdím.

Děkuji, udělal mi ten kousek radost ….

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru