Medaile

Hasič

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Medaile a vyznamenání (3 názory) kamenozrout: Medaile a vyznamenání, Kapsa: Medaile a vyznamenání, wiky: Medaile a vyznamenání

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Medaile
Medaile
Medaile
Medaile
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
922x,
komentářů:
4,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
21. dubna 2020,
vloženo:
26. dubna 2020

Komentáře

Vždycky si říkám, jak se taková věc na to místo dostala. Pochopím ztracený heller, krejcar, i ten stříbrňák, a, dobrá, i ten zlaťák. Ale medaile, vyznamenání, to se přece jen tak po kapsách nenosilo, natož aby to, při té velikosti, někdo vytratil. Fakt mě to překvapuje.
Pěkná.

AE Medaile 1887 - IV. krkonošské župní oslavy hasičských spolků a 20-letého
výročí založení předměstského hasičského sboru.
https://www.aurea.cz/katalog/medaile/mistopis-cr/ae-medaile-1887-iv-krkonosske-zupni-oslavy-hasicskych-spolku-a-20-leteho-vyroci-z-nosvobo1887

Dědek natáhl bačkory, tak vše po něm do smetí. Stejně všechno schraňoval zbytečně. A za měsíc už si na něj nikdo ani nevzpomněl.
Drsné, ale tak už to chodí.... 8-)

To je stejné jako současná vyznamenání, nebo ještě lépe komunistická. Teď to stojí pár korun, lidi to vyhazují, ale dejte tomu 150 let jak v případě téhle medaile a budoucí sběratelé budou jen nechápavě kroutit hlavou. Můj děda mi vyprávěl, jak po druhé světové měl sklep plný německých věcí, od vyznamení po helmy, uniformy ad. Ale tehdy to bylo bezcené, navíc nepřátelské, takže vše šlo z domu. Dnes by za to mohl koupit zámek. Osobně sbírám sokolskou tématiku, během komunismu zakázané téma. I po jeho pádu stály odznaky pár korun, děda jich dostával po revoluci hrsti za chleba. Dnes, s vyjímkou těch neběžnějších, stojí kus několik stovek.

A potom, lidi v opilosti umí ztratit i třeba dítě

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru