Philippsdorfský zázrak.

Magdalena Kade žila jako domovní tkadlena se svou rodinou ve skromných životních podmínkách v dřevěném domku se dvěma tkalcovskými stavy a pár poli ve vesnici Philippsdorf u Rumburgu v severních Čechách. Ve 13 letech přišla o otce a v 19 z neznámých příčin onemocněla, trpěla křečemi, bezvědomím, záněty a vředy. Její matka zemřela v roce 1861. Po dalších třech letech v domě bratra Josefa Kade a jeho rodiny vzala Veroniku Kindermannovou, příbuznou pastora Karla Kindermanna, který se později stal čestným kanovníkem v Sankt Stephan in Leitmeritz., z milosti k sobě samému. 15. prosince 1865 ji její bratr přivedl zpět do domu 63 ve Philippsdorfu, protože se zdálo, že Magdalenina smrt se blíží. Kaplan Franz Storch, jehož energie byla později rozhodující pro rozvoj poutního místa Philippsdorf a stavbu baziliky Panny Marie Pomocné, jí věnoval poslední pomazání nemocných . Veronika Kindermannová doprovázela pacienta a zůstala s Magdalenou Kadeovou.

13. ledna 1866 ve 4 hodiny ráno se prý místnost, ve které ležela nevyléčitelně nemocná, modlící se 31letá Magdalena Kade, náhle rozjasnila světlá postava Marie jako Královny nebes se prý řekni jí: "Moje dítě "Od této chvíle se uzdravíš" řekla. Pacientka prý vzrušeně vstala, zavolala silným hlasem příbuzné a sundala si z těla obvaz. Cítila se vyléčená ze svých nemocí a vrátila se do práce v bratrově domácnosti.

Zpráva o tomto zázračném uzdravení se rozšířila a zvědavci vyhledali Magdalenu Kade. Prosebníci doufali v její přímluvu u Marie, Matky Boží, v případě utrpení a nemoci. Špatná ekonomická situace rodiny Kade se zlepšila díky jejich darům. Dům č. 63 ve Philippsdorfu se nazýval „Gnadenhäuschen“ a „modlitebna“ byla v letech 1870 až 1873 rozšířena na kapli s pravidelnými katolickými bohoslužbami. [1] Ve známost jsou další zázračná uzdravení . Monsignor Franz Storch je zaregistroval se jmény a podrobnostmi a zveřejnil je v široce distribuované sérii v letech 1867 až 1887.

7. března 1866, během německé války , dorazila do vesnice Philippsdorf delegace biskupa diecéze Leitmeritz, aby vyzpovídala svědky zázračného uzdravení Magdaleny Kadeové. Veronika Kindermann, která byla 13. ledna 1866 přítomna v pokoji Magdaleny Kade, si prý nevšimla jasného světla a zjevení Matky Boží Marie. [2] O místě pobytu zápisů z těchto rozhovorů není nic známo.

Magdalena Kade zemřela v roce 1905 ve věku 70 let ve svém domě u baziliky ve Philippsdorfu a byla pohřbena na novém hřbitově ve farnosti Georgswalde . Její ostatky byly v roce 1923 znovu pohřbeny v hrobce na hřbitově ve Philippsdorfu a nakonec našly své místo v roce 1925 ve svatyni kaple milosrdenství baziliky ve Philippsdorfu, kde se zjevila Maria.


https://de.m.wikipedia.org/wiki/Magdalena_Kade

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Panna Maria Filipovská (Philippsdorf) (3 názory) suk58: Panna Maria Filipovská (Philippsdorf), cobasico: Panna Maria Filipovská (Philippsdorf), Wladyslav: Panna Maria Filipovská (Philippsdorf)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
Philippsdorfský zázrak.
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
740x,
komentářů:
4,
nálezce:
Kaparaso Kaparaso
vyfotografováno:
11. listopadu 2021,
vloženo:
11. listopadu 2021

Komentáře

👍😊👍

Díky všem za určení. Trochu jsem projel historická fakta a našel pár obrazků. Na jedné straně je nápis díky kterému se dá alespoň přibližně datovat tento krasný artefakt. Dle nápisu GNADENSTÄTTE (svatyně) lze datovat do ranných dob po zázraku tedy 1866 až 1870 než vznikla nová kaple(GNADENKAPELLE) na místě původního domu a za dalších 20 let bazilika minor. 8-)

Celý pěkný ;-)

Moc pěkné. 👍 Svátostka s příběhem to je něco. 😉

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru