Mince

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František Josef I. (1848–1916) – 2 Fillér (2 Haléř) (č. 358) František Josef I. (1848–1916) 2 Fillér (2 Haléř)

Názory uživatelů

Území ražby: České území (3 názory)
Panovník: František Josef I. (1848–1916) (3 názory)
Rok ražby: 1906 (2 názory)
Nominál: 2 Fillér (2 Haléř) (3 názory)
Materiál: Bronz (Cu+Sn+Zn) (1 názor)
Č. mince: František Josef I. (1848–1916) – 2 Fillér (2 Haléř) (č. 358) (3 názory) cobasico: 358, candatobijec: 358, Ory: 358

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Mince
Mince
Mince
Mince
Mince
Mince
Mince
Mince

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Použitý detektor:Teknetics eurotek pro
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
1198x,
komentářů:
34,
nálezce:
lovec158 lovec158
vyfotografováno:
21. ledna 2018,
vloženo:
23. ledna 2018

Komentáře

Pěkná..a fotky parádní :-) ;-)

Díky, moc rád fotím :-D :-D

Co že, spravil nové, to ne ! Nebudu sundávat přirozenou patinu ! :-) :-) :-)

Na takovou je nejlepší už nesahat :-) :-)

:-D :-D :-D

lovec-to nevíš o co přicházíš.Leštič Kopyto a jeho legendární brůska...... :-DTo bys koukal jak by prokoukla :-D

Nechat super :-)

Pěkná mince i fotky, tím spíš vyniká to bahno na ní. Nechci bejt hnidopich, ale když už bych jí dával jako titulní fotku všech dvoufillerů, tak určitě bez bláta. ;-)

Je to originál ! Tak proč ne, trochu bláta neuškodí ! Tak dej lepší ! ;-) ;-)

A nebudu sundávat originál patinu ! Největší blbost co se dá udělat ! :-P

V katalogu nemá bláto co dělat! Originál to sice je, ale jinak to píšeš je naprostej nesmysl o:-)

Stará mince má vypadal jako stará mince ! A ne aby bola vyleštěná !

Patinu nesundávej, do toho Tě nikdo nenavrtává (kromě kopyta :-D). Rozdíl mezi patinou a bahnem rozebírat nehodlám, jsme dospělí, svéprávní! :-D ;-)

Tohle je jediná mince u které jsem nechal bláto a už jsem to schytal !

Neber to ve zlým! ;-) Máš pěkný mince a umíš fotit. To je moc dobře! Jsou tady tací, co najdou zlaťák a nám dají na ochutnávku dvě rozmazaný fotky. To by mi vždycky prasklo žebro, i když zrovna zlato se fotí náramně blbě. Zabahněnou minci můžeš nechat jako nálezovku, taky to tak dělám, ale potom fakt vyčistit. Vždycky a za každých okolností, do katalogu se to tak prostě dělá, nebo dělat má. Ať se Ti daří! ;-)

Dobře, jdu to vyčistit ;-)

Paráda! ;-) Jinak v odkazu si můžeš přečíst popisek a porovnat fotky před a po. Je tam napsáno vše, včetně mých nejhlubších pocitů :-D. Tím spíš si tenhle Tvůj fešák zaslouží bejt odprezentován bez bláta. ;-)
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/2-filler-150427/

Ještě malá připomínka, když už jsem za prudiče: Pokud fotíš mobilem a následně upravuješ v nějakém programu, tak to nepřeháněj s doostřováním. Na fotce to pak udělá takovou nepřirozenou krupici. Jinak nasvítit to umíš, což je paráda a zároveň alfa a omega celýho focení. Těším se na Tvoje další nálezy! ;-)

Zase tahle mince! Copak mi ten Váltópénz nemůže taky padnout? Ale tenhle rok přijde. ;-)

Luxus ;-)

Argill má pravdu , mince je to hezká a foto taky ...tak proč ji neočistit od hlíny , v tomhle perfekt stavu by to bylo hned :-)

Jsem to posral, už tam není bláto, ale na jedné straně trochu slezla patina :-( už není hezká :,-(

Krásna mincička ;-)

lovec158: A čím Jsi jí čistil? Patina nemůže slézt, pokud tedy minci nehodíš např. do octa, nebo podobnýho zvěrstva. Na minci v takovým stavu stačí voda a kartáček na zuby. Tím nemůžeš patinu ohrozit, maximálně sleze navětralá oxidace. Tu ale na Tvojí minci nevidím, možná lehce na tečkách po obvodu na aversu vlevo dole o:-) Dáš fotky?

Někdy není patina na celé minci a po očištění od krusty či bláta to vyleze. Pak holt není sbirkova, ale jenom normální.

Tyto i Cu kolečka je lepší čistit pod olejem, než pod vodou. Chce to ale před čištěním aspoň pár hodin nechat namočené, aby hlína natáhla olej a změkla.

Ano tak to dělám, dal jsem jí do oleje a čistil kartáčkem na zuby .

Olej je super, to nepopírám. Několik hellerů a fillerů se mi koupe v oleji od září. Ani po dlouhých lázních v oleji mi ale patina neslezla.

Jdu si přichystal brusku :-D :-D

Díky za fotos! Tohle mi udělal s mincí roztok octa, když jsem experimentoval na kolečkách po smrti. Ale jestli se tohle stalo čistěním v oleji, tak to je hodně divný. Každopádně bruska všechny problémy s patinou vyřeší, to je ložený :-D

jj, někteří borci i pískovali. Výsledek stejný, jen nezůstávají rýhy po drátech. :-D
Každopádně mi nedá při takové debatě nepřispět odkazem na nejlepší návod který jsem kdy četl:

Postup čištění mincí šperků a nástrojů 

Opatrně upnout za okraj do svěráku do papírového kapesníku přeloženého nadvakrát a do malého rozbrusu zvaného bulhar opatrně nasadit brusný kotouček a lehce olíznout z obou stran pak jen demontovat ze svěráku a do požadovaného průměru upravit na velké brusce .Pozor však na prsty...my Pražáci takto vyčištěné mince umíme již do 5 minut ..nebo pak mohu popsat druhou ne tak šetrnou metodu na čištění a to musíme připravit malinký vrtáček zlehonka od oka do kraje mince navrtáme dirku .Mince je upnutá při vrtání do svěráku a takzvaně na hulváta žádný papírový kapesník .Na minci se při silném upnutí svěráku objevují křížky obtisklé z čelistí, ty nám zvedají cenu mince protože málokdo ví kam minci s takovým šrafováním zařadit ,jenže zase dirka v minci tu cenu sráží ale to tady rozebírat nechci...Do vyvrtané dirky natočím samořezku šroubek a přidělám na dřevěnou podložku třeba špalík pro lepší vyčištění můžeme strčit do výhně nebo do krbu na cca 20 minut .Kov se nahřeje a lépe z něj pustí špína .Pak stejným postupem jako v prvním článku nastupuje bulhar brusný kotouč a zlehonka mydlíme brusný kotouč po minci ..Několikrát se nám zdá že mince chce vystřelit ale nemůže pač je přidělaná samořezným šroubkem..Při broušení dáváme pozor aby se neubrousila hlava šroubu a mince nevyrazila prolétnout po světnici.Druhou stranu mince čistíme stejným spůsobem druhou dirku vyvrtáváme z estetických důvodů na protější straně ..v žádném případě nepoužíváme první dírku je už trochu vytahaná a mohl by prasknout okraj mince .  
Nedávno jsem takto čistil nějaký zablácený dukátek ..a výsledek famozní....

:-D pěkný slovo závěrem. Dobrej návod 8-)

Jo jasně do okraje mince navrtáme dirku :-O :-O ani náhodou :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru