Moc jich tu není

Nalezeno v lese.Nedával bych ji sem,ale k mému překvapení,moc pěkný stav.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: ČSSR (1960–1990) – 3 Koruny (č. 3186) ČSSR (1960–1990) 3 Koruny

Názory uživatelů

Území ražby: České území (1 názor)
Panovník:
Rok ražby: 1965 (1 názor)
Nominál: 3 Koruny (1 názor)
Materiál:
Č. mince: ČSSR (1960–1990) – 3 Koruny (č. 3186) (1 názor) Riciric: 3186

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Moc jich tu není
Moc jich tu není
Moc jich tu není

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Minelab X-terra 505
14 hlasů
14 hlasů
zobrazeno:
1809x,
komentářů:
23,
nálezce:
Riciric Riciric
vyfotografováno:
13. března 2017,
vloženo:
13. března 2017

Komentáře

Joo tříkáča si zaslouží tu být
;-)

nejsou tu protože vkladame mince do roku 1953,ale i tak je pěkna

Tak tak ,zaslouží,ještě jsem nenašel. Dávaj se sem horší které ročník plní :-(

Já to o tom ročníku četl,že se to prý smaže,ale jak jsem pochopil,pravda to zřejmě není,když je tady takových mincí hodně.Je fakt,že raději tohle,jak 2 heller,nebo něco u čeho nejde ani poznat,jedná li se o minci,nebo knoflík a navíc tato 3 kačka je v pěkným stavu,jinak bych ji nedal.Mám i 1 koruny a různý haléře,ale ty sem nedávám.

to riciric - ty mince tu jsou vloženy protože todle pravidlo neplatilo vždy,mě tydle mince nevadí,ale každy rok přibyde moc novačku a první 3 měsíce vkladaji vše co najdou a soc mince se nachazejí v opravdu ve velkem množství,je na každem at uvaží co vloží a co ne

Ještě jsem ji nikdy na vlastní oči neviděl :-(

Aha,tak proto tu jsou,bylo mi to divné.Pokud bude admin chtít,může to smáznout,zlobit se nebudu,pravidla jsou pravidla.Chápu tě,je jasný,že ne všechny věci co tady jsou,jsou vhodný pro tento katalog.Pro začátečníka je docela těžký poznat co je dobrý a co ne.Když jsem našel první 1 krejcar s Terkou,nesl jsem se domů jak páv,po podívání se na net a zjištění hodnoty a cennosti,jsem si sedl na prdel a to byl rok 1760,takže např.25 ČS halíř je cenější.Asi by bylo nejlepší dávat sem věci hezké pro oko,a ne až tak podle stáří.Takový ty úlomky něčeho jsou taky na nic i když u toho můžem alespoň vést sáhodlouhé diskuze,co to může být a to nás zdokonaluje.

Já ji taky neviděl,jakožto 84 ročník,resp.jsem byl tak malej,že jsem nevěděl co to peníze jsou a po 89tým se už nepoužívali.

Za mě je tu 3kačka uplně v pohodě, hledám už nějakej ten čas a zatím jsem ji nenašel.

Riciric: Jj, pochopils to dokonale. ;-) Kéž by bylo víc takových.
K té tříkajdě: je fakt, že se jich moc nenachází. Za nějakých 6-7 let mám jen 2 ks a to během jednoho týdne. :-D Většina jich skončila v západoněmeckých automatech a po stažení z oběhu jako matroš pro výrobu 2 a 5 Kčs.

Jj,dík,já mám několik desítek těchto různých soc.korun,halířů a podobných bezceností,sbírané tchýní,nejsou ze země,samozřejmě mě ani nenapadlo je sem dávat,nepotřebuju si tady honit ego,ale chci říct,že 3 koruna tam není ani jedna!

Jojo píšeš to rozumě ;-) já našel 3 ks, ale asi fakt jen náhoda ... taky jsem z nich měl radost, ale pravidla jsem ctil ... nicméně nemyslím si, že Tě v tomto případě budou všichni kamenovat jako, když někdo vloží socialistickej desetihalíř :-D ... hlavně proto, žes pochopil o čem ten katalog je a že je to katalog právě proto, aby v něm byly mince buď unikátní nebo v hezkým stavu :-) ... každy dle svého uvážení, ale s rozumem ;-) jinak gratulka k peknymu kolecku ;-)

Jen oprava "rozumNě" :-D aby mě někdo nekamenoval za pravopis :-D :-D :-D :-D :-D

konečně super tematicka diskuze k dane věci a s rozumnymi lidmi,možna admini udělají vyjimku po shlednutí,držím palce Hanzen ;-)

Upřímně,ani nevím že taková mince existuje.Takže sem určitě patří 8-)

Nechám ji tady, za 12 let hledání mám asi 2 kousky :-D

Já jí vysloveně miluju - je to pro mne těžký retro, protože jsem jí pravidelně dostával od dědy na bombóny. Ale kopnutou jí taky ještě nemám. Přimlouvám se za ní, ať tu pro zajímavost zůstane. ;-)

Ok,tak dík všem za debatu a za ponechání v katalogu,p.s.Pravda a láska zvítězí nad lží a nenávistí :-)

Jako malé sem jich pár měl, ale opravdu jen pár čtyři velký okurkový zavařovačky různých neplatných a bezcenných mincí od 38ho roku a tříkaček tam bylo maximálně pět . taky sem si jich vážil nejvíc . V sedmdesátým osmím mi všechny mince zmizeli na střeše jako podložky pod hřebíky :,-( :-D :-D do dnes tam tu vlnovku držijou 8-)

Nekde jsem četl ze se zrušila razba protože se hojne používala v německých automatech tuším jako 5marka. A nemecky banky to pak vraceli do cech. Takže byla v oběhu jen chvíli. 8-)

Jako marka. Pětimarka byl velký koláč.

Taky jí nemám a vidím prvně :-D :-)

Gratulace, moc lidí ji mít nebude, já pamatuji spíš její papírovou verzi(papírová byla i pětikoruna). ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru