Moje první grešlička

Vážení přátelé a kolegové, ani by jste mi snad nevěřili, jakým stylem jsem jásal po tomto výtečném kopu. Jdu si takhle lesní cestou společně s kolegou, když v tu chvíli kolega hlásí skvělý tón, opírám tedy detík o strom a při cigaretě čekám, co že to líbezné ID skrývá pod povrchem. Kdež tu po chvilce slyším hlasité ,, ty skote domácí '' slušně řečeno... Prostě ty krávo.. :-D.. Mám stříbro, na nic nečekám a zadušen cigaretovým dýmem se přibližuji ke kolegovi a vidím tu nádheru.. No po chvilce bádání po nějakých bodech k určení vidím všem známý velký ret... Ano, byl to Leopold. Proběhla taková ta klasická závistivá gratulace, oslavná cigareta a já, plný očekávání uchopil své rudé kladivo, se slovy ,, vezmu to na Gnoma tady u kořene toho stromu ''. No, místečko jak ve snu, kořeny do tvaru V a tu signálek. Říkám si, tak pojď ty krásné víčko pivní. Opatrně ponořím lopatku do toho úžasného lesního písečku ,, jako do másla '' hlásím kolegovi a lehce zvedám hroudičku písku, v tu chvíli se z hroudičky odsypala drobná vrstva a koukalo to na mě, já na to zíral a ono zase na mě, pak zírám na kolegu a on zase na mě, zíráme oba na to... Pánové, bylo to jen dva metry od toho prvního stříbra.. Krásný pocit, ještě teď se na grešličku doma usmívam. V závěru mého vyčerpávajícího příspěvku, bych Vám všem rád popřál krásné nálezy, uchu příjemné tóny a výtečné zvolené lokality.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Leopold I. (1657–1705) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 1233) Leopold I. (1657–1705) 1 Grešle (1 Gröschel)

Názory uživatelů

Průměr: 15,0 mm
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: Leopold I. (1657–1705) (1 názor)
Rok ražby: 1693 (1 názor)
Nominál: 1 Grešle (1 Gröschel) (1 názor)
Materiál:
Č. mince: Leopold I. (1657–1705) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 1233) (1 názor) Franklin: 1233

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Moje první grešlička
Moje první grešlička

Okolnosti nálezu

Lokalita:Plzeňský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Vanquish 440
18 hlasů
18 hlasů
zobrazeno:
898x,
komentářů:
17,
nálezce:
Franklin Franklin
vyfotografováno:
18. června 2020,
vloženo:
28. června 2020

Komentáře

Hezký ;-)

Pěkná, gratuluji. ;-)

Paráda, gratulace! ;-)

Moc hezký, to povídání kolem je vždycky fakt super.:-)

Pecka mince skvělá omáčka velká gratulace 👍

Pozor, zde by se mohlo vyplatit to tam dohledat - a pro jistotu kopat i horší tzv. skoro nekopatelné signály. Předloni jsemměl podobnou zkušenost. Při mé první grešli jsem byl také total v transu, tak upřímná gratulace!!!👍

Velmi děkuji za gratulace, mám opravdu radost, zapomněl jsem dodat, že to byl první den, co jsem byl s Vanquishem, takže je to opravdu dobrý společník. Určitě se lokalitu vydáme dohledat. Upřímně, měl jsem strach něco přidat, ale když jsem okoukal u ostatních, jak by se měli nálezy přidat a čemu se vyvarovat, pustil jsem se do toho, jen to měřítko chybí, ale u dalších nálezů už se polepším :-) Ještě jednou děkuji ! :-)

Takhle je to super.meritko dávej jen u mince která nejde přečíst atd.samozrejmne když dáš tak to ničemu nevadí ;-) gratulace k pěkný greslicce ;-)

Super kop, zatím nemám ;-) gratuluju :-) ;-)

Nádhernej kousek gratulace :-)

Jj, moc hezká prezentace, gratuluji a palec hore ;-) ;-) ;-)

paráda! gratulace vám oběma a příběh super, taky si pamatuji na mojí první grešličku, padla za podobných okolností a taky les. Hlavně to pěkně zapijte ;-)

Díky za gratulace. Jsem opravdu moc rád, že se vám všem příběh i nález samotný líbí. To potěší snad ještě víc :)

Příběh je občas zajímavější než samotné nálezy, o tom přeci hledání je aby u toho člověk taky něco zažil ;-)

Moje slova, pokoušel jsem se vepsat tu atmosféru v tom místě, když člověk v tom parní chodí po louce a pak se opocený ztratí z dosvitu slunce na hezkou lesní cestu a tam jen tak při odpočinku zkouší štěstí. Hlavně ten pocit, když kolega zahlásí stříbro přibližně 20 centimetrů od trajektorie mé cívky a ještě mi povídá ,, Kdyby jsi máchnul o kousek vedle,byl by tvůj''. A já pak jen tak ze zvědavosti a pro to pokušení zkusím máchnout nad místem, které už samo o sobě mělo nádech toho, že něco skrývá a ono opravdu něco skrývá.. Opravdu ten pocit lze písmeny jen lehce přiblížit. Nevěděli jsme, jestli se tomu smát, nebo se opravdu divit. Ještě se nám nestalo, že by byli dvě stříbra takhle blízko. Snad patřili i tomu samému nešťastníkovi, který je tam vytrousil. :-)

Když se váček, měšec, či kapsa protrhne, vysype se všechno. Jako v pohádce Honza málem králem... Tak i tady měl někdo smůlu. A pak je to radost kopat... Zažil jsem to předloni, tak velká gratulace k super zážitku. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru