Mosazná sekera to neni????

Nález z lesa nemám tušení co to je? A to ouško je dost malé na to jek je to těšké

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Sekery (7 názorů), Eneolit - měděné sekerky (4 názory), Sekera s tulejí a ouškem (1 názor)
: Sekery, Lycanthrope: Sekery, ScorpionVM: Eneolit - měděné sekerky, tesorosilverumax: Eneolit - měděné sekerky, : Eneolit - měděné sekerky, Pampaliny: Sekery, TESLA: Sekery, alex: Sekery, Drapal: Eneolit - měděné sekerky, R67: Sekery, keksos1: Sekery, Nebria: Sekera s tulejí a ouškem, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Mosazná sekera to neni????
Mosazná sekera to neni????
Mosazná sekera to neni????
Mosazná sekera to neni????

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:18 cm
Použitý detektor:C.Scope6MXi
6 hlasů
6 hlasů
zobrazeno:
5354x,
komentářů:
42,
nálezce:
rocco rocco
vyfotografováno:
2. listopadu 2013,
vloženo:
2. listopadu 2013

Komentáře

žeby klíček k hodinám ;-) pěkná

Dutá sekerka asi ne.

Dneska máme dobrý komiks. :-O

počítám, že z mosazného kartáčku Ti v ruce zůstala jen dřevěná násadka :-D :-D :-D

a patina je v pr......... :-/ :,-(

Reakci dost ale stejne vím prdlajs jak nazačátku

Eneolitická-měděná sekera ( doba bronzová) ;-)

jůů,šup do lesa a dohledat patinu,někde tam bude :-/

tak tohle je fakt masakr :-/ neznalost některých hledačů mě udivuje, neříkám že poznám a zařadím každej bronz, ale sekeru by snad mohl poznat každý kdo má aspoň trošku upřímnej zájem o tenhle krásnej koníček :,-( :,-( jako by toho tady nebyly plné stránky :,-( takhle zničit artefakt :,-(

:-/ no comment

Bronzová sekerka s ouškem a tulejkou-doba pozdní bronzová-viděl jsem i zdařilejší repliky a pokud je to originální nález ať pláče archeologie. :,-(

No kůůůůůů.va..... :,-( :,-( :,-(

Škoda jí. :,-(

rači se k tomu nebudu vyjadřovat, je to k pláči :(

to je smutné :-/

ááááááááááááááááááááááááááááááááá mě se chce něco říct a tady je někdo vůl a není sám

To Husita: Jirko, to je přesně to co jsi mi psal.Hlavně aby to nezkurvi..!!
Ale, kdo za to teď může?
Rocco vlastně nic neudělal špatného.Koupil si detík, šel do lesa a ejhle....no tak to vzal domů, tam počistil(možná i dle nějakého návodu od nás všech) a chtěl ten nic moc nález určit.Věřím, že měl i radost a teď z něho všichni budem dělat vola.
Neměl by se při prodeji detíku, či před jeho používáním třeba proběhnout byť zde katalog, nebo někde jinde a strávit tam alespoň 10 hodin ?
Namítne- li někdo, že zavádět něco v tomhle smyslu je píč...., tak pak ROCCO máš moc hezký nález a blahopřeji.
:-) :-)

Neštěstí..eneolit :,-(

No, málo kdy hlasuju, ale stejně je to houby platný . Z jedné strany chápu admina, vlastnit tento portál je jako se starat ještě o jedno dítě.Vím o čem mluvím, měl jsem informační server Plzeňského kraje a pár dalších stránek ještě mám, ale je li to koníček (přístup) tak je to starost=radost.Bere- li se to jako součást podnikání, pak je to práce jako každá jiná a starost= možná peníze.

:,-(

:D zachvíli se začne bojovat proti amatérským konzervátorům než proti rabovačům :D

Měl jsi ji ještě nabrousit. :,-( :,-( :,-(

Za tohle detektory nemohou, ale kdo s tím jednou začne, měl by získat základní znalosti chování a něco se naučit třeba i na těchto stránkách.Každý nález konzultovat se zkušenými a neničit nalezené věci.

zelená musela byť nádherna a toto je k :,-( :,-( :,-(

Che...tak tohodle pavouka si taky pamatuju...každej z nás něco podělal...někdo více, někdo méně...problém je v lidech koupim klacek a jdu nato...jen trochu zájmu o historii před koupí klacku a tohle by se nedělo...ale to neznamená, že takovýhle lidi se dotoho časem neopřou a pak...anebo naopak...na každej pád i toto je k něčemu dobrý... ;-)

Tesla co se týče volů ani jsem nemyslel chudáka nálezce, toho a té sekery je mi spíš líto, ale měl jsem na mysli ty co předvedli svoje znalosti a skočili na srandu Husity, který tím ukázal kdo a jak tu hlasuje, někdo napíše že jde o eneolit a hned se najdou tací co to tak i zařadí, hlasovat má každý dle svého názoru, kdo to nedělá je prostě vůl. :,-(

Nebria, co ten kus toho kroužku...došlo foto?...dík...

Nijak nezasahuji do týhle diskuse, ale viděl sem původně krásně ušlechtile zelený kopíčka, v podstatě hnusně zelený, neboť měly v sobě - teda spíš neměly skoro žádnej cín a měly spíš trochu stříbra v sobě k tý Cu akorát, takže do bronzu měly taky daleko, když jsme u toho matroše, no prostě obdobně odborně vyleštěný. Ovšem, bylo to čištěno tam, kde se to smí, a okurky od doktora Radoměřského nemohou být přeci kyselé - v tomto případě těch kopí platí. Když nevím, zjistím.... ale realita je někdy trochu jinde.
Kdo někdy nepřefik svůj fibuláris, tak toho v životě eště moc nepřefik.
Moc bych to neřešil, ale je třeba uvážit, jestli se s tím nedá ve vztahu ke společenský odpovědnosti ještě něco dělat. Hlavně jestli není hledač nadměrně nálezově orientovanej, to je pak celý marný, vysvětlovat něco, to si můžeš rovnou plácnout na dodržení slova s dlouholetym politikem.
Sekera to je jistě. Na tom se asi shodneme.

No tak ji vyčistil no, určitě jsou na světě horší věci že? za mě palec ........

valerian nic nedošlo :,-(

Prásacky vyčistěná a znehodnocená sekerka. Proč se do čistění vůbec pleteš, když to neumíš a neodneseš ji rovnou do muzea? Neznalost a naprostá hloupost některých místních hledačů mě fakt udivuje. Ne že by tato sekerka byla nějaká vzácnost, ale další sekerky už v zemi nenarostou a škoda každeho zničeného artefaktu sa kusu historie naší země.

Luk!Co to plácáš??..,,Nález krásnej,bohužel.Kdyby si chtěl trefit tu zelenou,trochu mi ještě zbylo :-D :-D

Napsal bych taky něco, ale jsou tady tací, kteří jakoukoliv kritiku na svoje mistrovská díla berou jako vyhlášení války! :-D

To cement: souhlas

Outbacku napiš když už jsi to nakousl ;-)

proč jsi to čistil to se nedělá více vzácnější takové jaké to najdeš jinak to znegodnotíš ;-)

To je děs takových let na tom vznikala patina a ten vul ji za pár minut uplně zničil pochopil bich to kdiby tam byl nějaký text který by patina skryla ale sekyrka s patinou je vzácná takhle je bezcená po jeho vipucování :,-(

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=666404246715621&set=pcb.804361476256758&type=1 TAKHLE TO MĚLO VYPADAT PO OČISTĚ

Doživotní zákaz hledání... jestli toto vidí nějaký archeolog, tak mu vstávají vlasy na hlavně jakým vemenům se tyto předměty dostanou do rukou.

lidká hloupost je nekonecná :-(

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru