Můj NEJ,NEJ nález

Poklady se otvírají nejen na velký pátek,ale i v úterý.Den nic moc,zima a vítr.Jít nebo nejít.Tak alespoň na chvilku před obědem na pole na které koukám z okna.Začalo to klasicky,pár brokovek a měďáky nejnižší hodnoty.Jediný pěkný signál byla zachovalá plechovka od coca coly.A pak to přišlo.Jedno rýpnutí rýčem a byla venku.Opatrně otírám hlínu,jesli to není další madlo od šuplete.Ne není.Doma rychle fotím a posílám paní archeoložce.Volá během chvilky a domlouváme předání do muzea.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Náramky (1 názor) novej: Náramky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález
Můj NEJ,NEJ nález

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:hunter
Odevzdáno do: Regionální Muzeum v Náchodě
36 hlasů
36 hlasů
zobrazeno:
2916x,
komentářů:
16,
nálezce:
novej novej
vyfotografováno:
22. března 2016,
vloženo:
23. března 2016

Komentáře

Pěknej kousek. U nás ta zelenina nějak neroste

Tak to měla asi Martina Beková velkou radost .)

Několikrát jsem zde četl že předmět vyjmutý ze země nemá pro archeology vypovídací hodnotu a v podstatě o něj nestojí . Jak to tedy je ?

Ten se poved! Gratuluju

Jinak samozřejmě nádherný kousek :-)

Tak to je krutopřísný nález :-O Krásný gratuluji :-)

Hůůůstéééj přísňák Kryky. Krutopřísný? Jsi slyšel od husto-mutujícího kruto-přísnýho husto-adolescenta co ti doma husto-krutě hýká v koupelně ?! Ty kruto- přísnej kopáčku, pozor na ty hostokrutý husto-výrazy. Mohl bys vypadat před ostatníma kruťákama z krtečkovskou lopatkou trochu kruto-legračně!

Hůůůstéééj přísňák Kryky. Krutopřísný? Jsi slyšel od husto-mutujícího kruto-přísnýho husto-adolescenta co ti doma husto-krutě hýká v koupelně ?! Ty kruto- přísnej kopáčku, pozor na ty hostokrutý husto-výrazy. Mohl bys vypadat před ostatníma kruťákama z krtečkovskou lopatkou trochu kruto-legračně! :-)

Nález je parádní. Moc gratuluju!!!

Když se vyjme nález co je v ornici a zaměří se souřadnice moc se toho neděje, pokud je to třeba v lese nebo je tam víc věcí najednou je lepší nechat to ať si to vyzvednou sami.

Díky Sander

Díky všem za komentáře.Jen upřesnění.To pole je tak kamenité a intenzivně obdělávané,že je až zázrak že je ještě celá a alespoň takto zachovalá.Včera večer už bylo zaseto.Takže na poslední chvilku.

Parádní kopance :-O gratulace ;-)

Kmeen71kmeen: proc si rejpes? Neznamena, ze si rejpou do tebe, ze zacnes rejpat tady... ty si uplne krutoprisnej :-/ jestli budes pokracovat, tak tu budes mit krutoprisne kamaradu :-D
Jinak nalez fakt krutoprisnej! Paradni ;-)

Pěknej kousek

Gratuluji ke krásnému nálezu a chválím přístup :-)

Jinak mi to nedá a rád bych se vyjádřil k dotazu od kerlese, který by mohl působit poněkud dezinformačně zvlášť pro začínající hledače.

Předmět vyjmutý ze země nemá pro archeology vypovídající hodnotu především tehdy, pokud k němu chybějí nálezové okolnosti. Na intenzivně obdělávaném poli (v ornici) se jedná v první řadě o souřadnice. Je velmi pravděpodobné, že předmět v lokalitě nebude jediný a kumulace dalších nálezů může být pro další výzkum klíčová a časem například povede k objevení dosud neznámého pohřebiště apod. Předmět samotný je nositelem řady informací, od možnosti datování, přes typologii určující místo původu po metalografické rozbory odhalující výrobní postupy či distribuci materiálu a tedy obchodní a sociální kontakty.

Jiná situace je například v lese, kde předměty v původním uložení odpočívají tisíce let. Tam se opravdu vyplatí přivolat archeologa přímo na místo.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru