Na každém poli

je schovaná grešle. Byl jsem dnes dohledávat včerejší bronz a zas tam byla.
Až vyrazím příště na mince, tak pro změnu na sto pro kopnu válku :-):-):-)

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Leopold I. (1657–1705) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 1233) Leopold I. (1657–1705) 1 Grešle (1 Gröschel)

Názory uživatelů

Průměr: 16,0 mm
Váha: 0,60 g
Území ražby: České území (2 názory)
Panovník: Leopold I. (1657–1705) (3 názory)
Rok ražby: 1669 (3 názory)
Nominál: 1 Grešle (1 Gröschel) (3 názory)
Materiál: Stříbro (Ag) (2 názory)
Č. mince: Leopold I. (1657–1705) – 1 Grešle (1 Gröschel) (č. 1233) (3 názory) kovboj78: 1233, : 1233, malina: 1233

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Na každém poli
Na každém poli
Na každém poli
Na každém poli
Na každém poli

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:CTX3030
19 hlasů
19 hlasů
zobrazeno:
888x,
komentářů:
13,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
11. září 2019,
vloženo:
11. září 2019

Komentáře

Zvu tě na hledačku do Jižních Čech. Garantuju ti, že na každým poli není. Ani na každým pátým, desátým... Tady tohle nenajdeš, ani kdyby jsi se stavěl na řasy! :-D Máš to parádní, závidím a gratuluji! ;-)

Argill má pravdu na polích tu na jihu skoro nejsou.V lese už je to jiná ;-)tam jich mám za letošek několik z pole jednu.Možná to bude tím že chodím většinou les(80%).pole=100-200 mincí na 1 ag.les= do deseti mincí 1 ag+ občas depůpek a moře klidu.Nejsem na kvantitu ale na kvalitu.Ať se ti nadále daří OBI ;-)

Gratulace super :-)

Ty jo, tak to už je fakt mazec. :-D A tahle je navíc moc hezká. :-)

Jiva: Lesy tady jsou úplná mrtvice :-D Jsem ve vesnici na konci světa, daleko od většího města. Brokospodky, zrezlé kastroly... Ale to moře klidu sedí :-D ;-)

Jo to sedí akorát máš výhodu kdys jdeš na válku najdeš gresli a vobracene.... Já to mám tak že jdu na válku a nenajdu nic, jdu na mince a taky nic co by zato stalo.... Si nevyberes buď rád za lokalitu kde bydlíš a hledas :-D

Hehe :-) . Na severu jsou grešle protože tam byl pohyb. Export, import Company. Občas sasíci a šavle a meče. Na jihu u Budějc a Třeboně nejsou, protože tam chodili akorát pantáti na jedno vod čepu. :-)

pěkná pěkná pěkná ;-) :-)

Argill, odysseus - to přesně sedí. Fakt tady na jihu grešle prostě nejsou, ani louky, pole, lesy, nic. Sem tam nějaká mincička, obyčejná, když se náhodou hodně zadaří, tak krejcar MT, po smrti. Letos s kamarádama ještě nemáme ani jedno stříbro. Kamarád letos našel jedno císařské vyznamenání, já včera dělový kříž 1813. Jinak nic..... Obimu posílám velkou gratulaci. :-)

Asi ne všude, ale u mě je ten kraj vysloveně chudobnej, jak píše Odysseus. Co píše kolega HCM (Hledamcomuzu) přesně sedí. Letos mám odtud z lesa ag prstýnek a beru to jako obrovskej úspěch. Ale beru, tak jsou karty rozdaný. Spíš by mě zajímalo, co tady bylo třeba v době bronzový, železný... Nic? Divočina bez lidí? o:-)

Gratuluji, super :-) ;-)

Už létáš jo ;-)trochu to doostři v nějaký apce 8-)
Létaní zdar!!

Krásná Grešlička jako vždy ;-) ;-) ;-) ;-)
Argill:tady je to stejný,sedím defakto na pomezí STŘ-JČ a o Grešli tu nezavadíš.Najdu spousty jiných ágéček většinou tam kde se něco dělo,nebo klasicky poztrácený na polích.V lesích sem tam něco,měďáky z 99% mrtvoly.Kupecká cesta 3km od baráku-kdybych o ní nevěděl tak to podle nálezů ani nepoznám.Doba bronzová nebo železná nic a to mám Blaník s pozůstatky oppida skoro nadohled.A perlička nakonec:chalupa stojí uprostřed bývalého bojiště jedné z největších bitev 30ti leté války a najdeš sem tam kuli z předovky nebo v byžinách utrhaný podkovy o:-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru