Neidentifikovaný předmět

Nevěděl by si někdo rady s touto věcí? Už si na tom vylámaly zuby dva archeologové a zatím jediný výsledek je, že nepůjde o dobu bronzovou, ale něco mladšího.
Materiál bronz, na konci byla pravděpodobně dvě oka, ta jsou olámaná. V té plohé části je to po celé délce jakoby rozštípnuté. Asi pro nasazení na něco? Napadá mne, že by mohlo jít o nějakou část třeba opasku, ale fakt nevím. Hlavně jsem zatím nikde nenašel analogie a ani nevím kam to časově zařadit.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Závěsky (3 názory), Vybavení domu (doba římská) (1 názor), Klíče (1 názor), Neidentifikovatelné předměty (1 názor) Matadenik: Klíče, Wed: Závěsky, Ladik: Závěsky, Frank.Burns: Vybavení domu (doba římská), Bamii: Neidentifikovatelné předměty, nadlacan: Závěsky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Neidentifikovaný předmět
Neidentifikovaný předmět
Neidentifikovaný předmět

Okolnosti nálezu

Lokalita:Vysočina
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:20 cm
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
1300x,
komentářů:
9,
nálezce:
Wed Wed
vyfotografováno:
10. ledna 2012,
vloženo:
28. května 2014

Komentáře

Ahoj. Pokud mohu říci vlastní názor zařadil bych to do středověku a napadlo mě, že by to mohla být ozdoba koně, teda přesněji řečeno koňské hlavy. Připadá mě to jako část nějaké ozdobné ohlávky a toto mohla být ozdoba na lysině. Jak to je rozšklebené tam mohl být prostrčen řemínek a na těch dvou ulomených očkách pak vedli další řemínky kolem uší koně. Je to ovšem jen můj názor tak to ber s rezervou...... ;-) :-D o:-) 8-)

Něco takového jsem myslel. Jen aby sis udělal obrázek ;-) http://www.puzzlehry.cz/imatjes/koně-s-ornamenty_4ba8f57013d33-p.jpg

ScorpionVM: Zajímavý nápad! Uvažoval jsem spíš o nějaké součásti opasku nebo něco podobného. Výstroj koně mne vůbec nenapadla. Počkáme ještě na další názory, třeba se s tím někdo setkal v nepoškozeném stavu, pak snad bude jasněji.

Mě napadá torzo klíče od brány, když si domyslím ty kruhy , ale mate mě, že je to ze dvou částí....

http://forum.lockpicker.cz/userdata/Moren/archeolog/im_vykopavky9.jpg

Tak trochu to připomíná závěs římské křesací soupravy:
http://img.pictureup.cz/28052014/fecd7d9e7d3c4e88d0d27e98f1616e4843177e5a.jpg

Ty jo...víš že máš možná Azazi pravdu? Tohle mě vůbec nenapadlo a to teď o tom čtu knihu :-D ;-) RESPEKT 8-)

Díky moc všem za názory! Koukám, že co člověk to názor, ale není se čemu divit není to asi úplně obvyklá věc. Azazův názor vypadá zatím nejpravděpodobněji. Taky jsem si vzhledem ke zpracování říkal, že by to mohlo patřit někam do doby římské, ale nebyl jsem schopný něco podobného dohledat. Zkusím se tedy poptat nějakého archeologa, který má v merku germány. Dám samozřejmě vědět až to bude na jisto určené.

Takže mohu napsat, že nález byl archeologem se specializací na dobu římskou skutečně předběžně označen jako závěsek z římské křesací soupravy. Děkuji moc Azazovi za nasměrování správným směrem!

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru