Nemám tucha

Bronz.Pr. 19-20mm

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Šperky (2 názory), Prsteny (2 názory), Náramky (2 názory), Prsteny (1 názor), Doba bronzová (1 názor), Šperky (1 názor), 7. Prsteny přátelské, milostné, zásnubní (1 názor), WWI (1 názor), 10. Prsteny bronzové (1 názor), Šperky a součásti oděvu (1 názor), Prsteny (1 názor), Ozdoby končetin (1 názor), Prsteny (1 názor) : Ozdoby končetin, fighter: Náramky, : Prsteny, El_Mariachi: Šperky, ondrasecek: 7. Prsteny přátelské, milostné, zásnubní, Dawe1975: Šperky, speza: Šperky, kamenozrout: Šperky a součásti oděvu, lesapan10: 10. Prsteny bronzové, Ladik: Prsteny, Poke: Prsteny, Lasky36: Prsteny, SamesmetiCZ: Náramky, Phoenix: Doba bronzová, bohus: WWI, Bufu7: Prsteny

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Nemám tucha
Nemám tucha
Nemám tucha
Nemám tucha
Nemám tucha

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:12 cm
Použitý detektor:Ace 150
36 hlasů
36 hlasů
zobrazeno:
2874x,
komentářů:
30,
nálezce:
angell.1985 angell.1985
vyfotografováno:
4. ledna 2016,
vloženo:
4. ledna 2016

Komentáře

Noooo,panečku...tak to bych se v tomto případě nebál říci,že Latén...

Díky za dataci.Nějaká ozdoba?

Ano, ozdoba. Viděl bych to na náramek, ale s průměrem 20cm asi stehení :-D

Hlavně to nějak nečisti ať nezničíš starou patinu.
Odnes do muzea, budou mít radost, uděláš si u nich plusové body a odborně vyčistí a zakonzervují. Řeknou ti o co jde a když to vystaví, bude u toho tvé jméno ;-)

Já už onehdá odevzdal to kopí co mám v artefaktech a po takových zážitcích už netoužím. :,-(

Povídej...copak se ti příhodilo???

To by mě také zajímalo. U nás si nemohu stěžovat. Super přístup i spolupráce ze strany archeologa.

Když to vezmu kolem a kolem tak sem dostal školení o škodlivosti detektorářů a ničení dosud skrytých archeolokalit.No připadal sem si tam jak blbec s kopím v igelitce (které jsem podle něj čistil odrezovačem...což pravda nebyla).Třeba měl jen blbej den a tak ho nechci pomlouvat,ale každopádně mě to vyškolilo.

Možná kdybys to kopí neměl v igelitce, ale v ruce, hrotem k němu, mluvil by jinak :-D :-D
Ale jinak by to zkazilo náladu i mě.

já mám naštěstí dobré skušenosti

Tak to je smutný...poslal bych onoho "odborníka" do prdele...zkus kontaktovat někoho tady a kluci ti rádi poradí koho kontaktovat...jelikož jsi to zde publikoval,tak neváhej...

Jinak pokud stále chodíš s ACE 150,tak valím bulvy co máš za nálezy...mazec

Kontaktuj Elmaru, určitě ti vyjde vstříc a najdete rozumnou cestu ;-)

Ten je parádní. V čem to bylo uloženo, to tam bylo samo? Nevidím ani zrnko země.

Je to tady písek a kamínky a když si dá člověk záležet tak to jde v pohodě očistit štětečkem.Jo chodím s Ace 150-tkou.Myslím,že ani tak nezáleží na detektoru,ale na lokalitě(tím se teda utěšuju protože finanční situace není příznivá k nákupu něčeho lepšího). :-)

Když to pod cívku padne je to paráda :-)Moc pěkný nález :-)

V názorech píšete 20 cm a nahoře vidim 20 mm tak kolik to je ?

podle fotky 20mm 8-)

Já se uklep a napsal místo mm cm a pak sem to změnil

Někdy neni v muzeu zájem,nebo ti řekne že toho už mají hodně a co ted s tím? :-D Nenech se odradit,obrat se na někoho jiného. :-D

Já vím...když se jedná o něco obyč tak o to zájem není.Jen kdyby se jednalo o zlato a nebo stříbro,tak to jsou schopný se přetrhnout a pak mi budou něco vykládat o historické hodnotě.Jde jim jen o zisk a nebo o to zajistit si práci na pár měsíců dopředu.Tady ve městě se budovala komunikace a byla tady nalezena odpadová jáma z doby založení města ...14-té století.2/3 vyhrabali archeologové a zbytek zavezli a přetáhly asfaltem-prý pro další případný archeo výzkum (jednoduše až nebudou mít co dělat a nebo proto že nenašli drahé kovy?)

Neházet všechny do jednoho pytle i mezi archeology jsou konzervativci a jiní akceptují novou dobu a berou detektoring jako přínos. Proto je vhodné budování osobních vztahů, pak jde vše líp. U nás archeolog přiznává, bez vyspělých hledačů by muzeum bylo velmi ochuzeno a z nás se stávají nadšení příznivci muzea. Jediná cesta spolupráce a nenech se odradit. ;-)

jajan: takhle to je u nás,taky jsem měl obavy že jsem něco zanedbal a po prvním odevzdaném nálezu byla nabídnuta případná spolupráce.A jak řekla naše arch. bez nás hledaču jsou někdy druhý.osobně balím odevzdávané nálezy do bublink. folie tím se nic nezkazí a nějaké to info/gps,foto dokumentace/

jinak nález suprovej :-)

Angel nepleť hrušky z jabkama .Nálezy se nezahrnují proto, že se archeologům nechce tam zkoumat,ale protože je tlačí čas a peníze. Majitele stavby nezajímá ani kdyby tam našli oběv století, pokud mu z toho něco nekápne a v dnešní době můžou být archeologové rádi, když se na stavbu dostanou dřív než je zalitá betonem.
A neřekl si ,jestli si to kopí našel na navážce a nebo na archeolokalitě ;-)
Já odevzdávám bez problémů, bez papírů a rád a v muzeu se vždy raději nejdřív domluvím, jestli můžu jít např. do blízkosti té a té zříceniny a o co mají zájem . Z některých míst mají zájem i o hřebíky ;-) 8-)

Já myslím že je tlačí hlavně ty peníze a u spousty i špatné svědomí.To kopí sem našel na hranici pole kde se pravidelně obdělává a lesa za vesnicí.O archeolokalitu se nejedná(to sem si zjištoval).Nejbližší je 7 Km vzdušnou čarou.Mě by zajímala jedna věc.Já mám jeden z "nejhorších" detektorů a nacházím to co nacházím.Oni mají jedny z nejlepších a většinou najdou šípy,jehlice apod. Kam jdou třeba ty stříbrné a měděné mince co najdou?(nemyslím ted nějaké poklady,ale třeba 10-ti krejcary apod.).To se dává také všechno do muzejních depozitů?

Archeologové používají detektory cíleně jako součást výzkumu dané lokality, nikoli nahodile. Tudíž vše, co je v místě nalezeno, se zaznamenává. I když ty jednotlivý nálezy různých vrstev a stáří nemají nic společného. Každopádně mě mrzí Tvá špatná zkušenost. Já mám zatím také jen dobrou, muzeum u nás bylo nadšené a nás to tu motivuje k další spolupráci. Pokud jsi narazil na blbce (jsou zastoupeni přiměřeně všude, kvůli celosvětový rozvnováze :-) ) tak se obrať na jiného. Případně napiš Elmarovi, který má kontaktů dost, poradí ti, kde jsou vstřícní.

Asi nejaky naramek nebo tak neco. :-)

Krásná práce ;-)

Ahoj,nečisti to,neměl jsi to ani mýt vodou,tím jsi smazal ostatní nálezové složky jako jsou například:zbytky kůží,látky,původní zeminy,původních pylů a semen či jinších zbytků rostlin,písku,kamínků atd.Pro archeo to byly také dobré části nálezu.Jinak tohle je nález patřící do muzea,neboj se ho odevzdat.Výborný člověk úzce spolupracující s námi hledači-jezdí po celé republice-je p.Chvojka z Českobudějovického muzea.Když budeš chtít,pošli mi zprávu a já ti předám na něho telefon.Gratuluji MIKI1 :-)

Přesně to GM4 napsal .
;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru