Neusilber Heine Prag

Tak jsem našel další víčko od fajfky a tady mě zaujalo, že z vnitřní strany je k přečtení i firma, která fajfku vyrobila a sice Neusilber Heine Prag. Tak jsem něco málo nafotil, něco vygooglil a doplnil prezentaci i o pár snímků, jak zhruba mohla fajfka vypadat komplet, když byla nová.

Fotografie nové fajfky jsou z webu Amsterdam Pipe Museum: https://www.pipemuseum.nl/

O firmě Neusilber Heine Prag se mi bohužel nepodařilo zjistit víc, ale zjevně se jednalo o kvalitní a renomovanou firmu. Fajfky této značky se dají najít na různých aukcích, či stránkách muzeí a sběratelů a některé jsou opravdu nádherné. Kdyby náhodou někdo věděl víc, dejte prosím vědět.

Průměr víčka: 25mm, hmotnost 2,39 gramu.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Víčka (2 názory) Kapsa: Víčka, Majky111: Víčka

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag
Neusilber Heine Prag

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:12 cm
Použitý detektor:Minelab Equinox 600 & Mars MD Pinpointer
28 hlasů
28 hlasů
zobrazeno:
3316x,
komentářů:
5,
nálezce:
Kapsa Kapsa Facebook
vyfotografováno:
6. března 2020,
vloženo:
8. března 2020

Komentáře

To to, jsou moc zajímavé věcičky. Moc hezká ukázka. Mám těch víček plnou škatuly, jenom to vyčistit. :-) A na některých, je ze spodku také nápis. Jinak je zajímavé, že u žádného víčka, jsem nenalezl žádné pozůstatky porcelánu. Jenom u některých, jen zbytky dřeva. Asi jsme chudý kraj. :-) :-)

Díky, taky jich mám vícero, ale tady se mě líbilo, že je vidět ta firma, tak jsem to trochu zpracoval. Škoda jen, že se mi nepodařilo najít více info o té firmě.

Abych Vám pánové pravdu řekl, tak mně se nepodařilo celou nebo část porcelánové fajfky také ještě nalézt. Vždycky samotné i když jsem prohrábl díru více nebo zkoumal okolí nálezu v mírném dosahu, dřevo snad také ne, jen tabák párkrát. Některé jsou opravdu krásné, zdobné a vždycky je beru s sebou. Kvůli tomuto příspěvku se snad i podívám zespodu na víčka, prtž jsem si nikdy značení nevšiml. ;-)

Já taky našel vždycky akorát to kovový víčko. Myslím, že to asi bude tím, že celou fajfku nebo i tu (zpravidla bílou) porcelánovou část je mnohem snazší najít i jen pouhým okem. Taky se asi často stalo, že z fajfky někomu upadlo právě jen to víčko.

Ahojky krásný příspěvek. Dnes jsem kopnul taky krásné víčko a stejná firma jako na tvé. Nalezeno na Javornicku. V Javorníku je zámek a tam mají největší sbírku fajek v Evropě tam by nám určitě dokázali něco říci o výrobci. 👍👏

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru