O k*rvu méně

Dnesni prochazka s bratrankem..ostry narazovy granat vzor 21,borec mel radost,prej nebyva tak casto a ja mel radost,ze mam cistejsi lesik...jen 5-10 cm pod povrchem,tak na sebe davejte vsichni pozor!!!!!
At se vam dariiii!!!!

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Dělostřelecké granáty (1 názor) TOMIIIK: Dělostřelecké granáty

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

O k*rvu méně
O k*rvu méně
O k*rvu méně
O k*rvu méně

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:8 cm
Použitý detektor:Garrett Ace 250
13 hlasů
13 hlasů
zobrazeno:
1326x,
komentářů:
11,
nálezce:
TOMIIIK TOMIIIK
vloženo:
12. května 2019

Komentáře

Potvora..
Bezva přístup :-)

Už se bojím pomalu kopat - tento týden již několik podezřelých věcí v zemi. Naštěstí šlo vždy o šrot, ale loni jsem u pardubického letiště ( za ww2 samozřejmě vojenské ) raději zanechal kopání a utekl.

Už se bojím pomalu kopat - tento týden již několik podezřelých věcí v zemi. Naštěstí šlo vždy o šrot, ale loni jsem u pardubického letiště ( za ww2 samozřejmě vojenské ) raději zanechal kopání a utekl.

Mě se tyto nálezy zatím vyhýbají :-) a doufám, že to tak bude nadále.

Počítám, když rýček má tak 80cm,tak tahle mrcha musela mít,odhadem 40-50 cm.
To je hnus tohle kopat. Ale je pryč a to se počítá. Palec. ;-)

50 delka 10-12 prumer

Nedávno jsem četl, jak nějací maníci zabývající se vytěžováním výbušniny z nalezený granátů na to šli flexou. Jeden mrtvý a druhý už si nevzpomínám.

:-D :-D taky jsem něco takovýho slyšel. Myslím že to bylo na břeclavsku

Na Znojemsku taky jeden řezal flexou a přemluvil mámu aby mu to držela...

Někdo jim prý namluvil, že bez roznětky to nemůže bouchnout.

Jsem z Břeclavi a musím říct, že v Bořím lese, kde byla továrna na munici, je toho po válce, kdy to navezli na hromadu a odpálili rozházeno tuny. Této oblasti se vyhýbám jako čert kříži, ale jsou tací, kteří si to nosili domů a v dílně rozebírali, několik jich za tuto blbost zaplatilo prsty, jiní rukama a někteří životem. viz https://breclavsky.denik.cz/zlociny-a-soudy/z-rodinneho-domu-si-udelal-sklad-munice-zesnuly-mel-doma-granaty-nebo-trhavinu-20190425.html https://breclavsky.denik.cz/zpravy_region/stokilova-raketa-cisteni-boriho-lesa-pyrotechnici-nachazeji-cim-dal-vic-munice-20180625.html

Už jsem měl tu čest a našel jsem dva minometné granáty asi 5 cm pod povrchem, zavolal jsem PČR. Samořejmě ze začátku byli chytří, co tam hledám, že je všude munice v okolí BV plno a že se nacházím v chráněné krajinné oblasti. Tak jsem jim slušně v protiútoku vysvětlil, že si zkouším nový detík a že chráněné území je přes cestu v druhé části lesíka. Pěkně se uklidnili, já jim ukázal nález na pyrotechnika nečekaje a tradá do auta a domů.Později sem se dozvěděl, že šlo skutečně o dva minometné granáty ruské výroby a jelikož byl jeden (dle pyrouše co asi měl o víkendu službu) nestabilní a nález byl uskutečněn v prosincovou neděli k večeru, museli to chudáci hlídat do druhého dne, kdy to za světla v nedaleké jámě odstřelili. N moc v té zimě asi nadšení nebyli. :-) Nejhorší na tom vše je, že do tohoto lesíka chodím s děckama na houby a je to asi jen 30m od frekventované cyklotrasy.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru