Pan Zippich

Wenzel Habenicht
Altstadt Tetschen
Gross Priesner (Velké Březno)
Flaschenbier
Export Geschaft
Unverkäuflich
... zatka nechybí, ale momentálně opravuji drátky

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Pivní láhve (1 názor) : Pivní láhve

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Pan Zippich
Pan Zippich
Pan Zippich

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:20 cm
10 hlasů
10 hlasů
zobrazeno:
1352x,
komentářů:
12,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
25. března 2019,
vloženo:
25. března 2019

Komentáře

Taky se občas naká podaří a vždy potěší ;-)

;-)taky jich pár mám naloženejch už od vánoc :-)

V roce 1906 propůjčil Březňáku svoji tvář vážený drážní inspektor ve Velkém Březně pan Viktor Cibich, jehož podobizna zdobí logo dodnes. Za vyobrazení své osoby na etiketách Březňáku získal pan Cibich doživotní rentu 30 piv týdně. Záhy se ukázalo, že dobře živený, svátečně oděný padesátník s pečlivě upraveným plnovousem a doutníkem byl tou správnou volbou. Díky pohodě, která z něj přímo vyzařuje, si portrét pana Cibicha vypůjčila piva z celého světa.

Notaaak pan Cibich ;-) paráda :-)

Chtěl bych být panem Cibichem!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :,-( :,-( :,-( :,-( :,-( :,-( :,-( :,-( :,-(

To já taky 8-) v hospodě dřív 12° ka, ale ta na mě v poslední době nemá nějak dobrej vliv... Je to hold síla, tak jsem presedlal na 11° a perfekt, ale musím říct že nejradši Svijany 11° ale ty u nás točí málo kde... :-D

Na vojně 64-66 jsem sloužil s Jardem Vojtíškem bydlel v pivovaru Velké Březno jeho rodiče tam byly zaměstnáni ,donesl mě hodně pivních etiket Březnˇák syn je sbíral .Lahev je parádní . Březnˇák nemám .Gratulace.

Parádní lahev....já můžu chodit, kde chci....a nenajdu....

Já hrabu, ale ve středních Čechách nic. Ale vidíš ten rozdíl neprodejného ( rozuměj- nesmí si nikdo ponechati ) skla, které se vracelo pivovaru a minerálky?

Bohuzel hodne lahvi je na smetacich napadrt. Stejne jako keramika. Obcas byvaji obycejne lahve bez popisu a nejsnaze uniknou zniceni male lahvicky lekovky nebo jak to mam nazvat. Ja nasel zatim jen jednu velkou celou lahev, byla v potucku u zanikle hospody. Vse v okoli rozbito, ale ta cela na me koukala z bahna. Jak loni tal snih, vice vody zrejme odplavilo bahno a poklad byl venku. Byla to moje prvni a zatim posledni velka lahev s reliefem nalezena na smetaku. Tenkrat jsem z ni mel ohromnou radost, protoze jsem si vzdy pral pri hledacce najit nejake pekne cele sklo nebo porcelan. Jinak smetaky prohledavavat nechodim, moc me to nebavi. Obcas kdyz na nejaky narazim, uz byva odkryty a prohrabany. Tak vyberu halirky nebo pekne knofliky a jdu dal. Mozna delam chybu :-(

Lahev krasna. Gratulace. A super info strejdo a spol. Diky za prispevek....

Když chceš smeťák poctivě project tak musíš kátrovat ;-)Je to trošku dřina ale přináší to výsledky viz ten maník na DW.kopnul smeťák a našel odznak.Starší kolega mu doporučil vykopat až na dno a přes kátro.no a odnaku atd bylo cca 800ks ;-)

Ale no tak :-D :-D ;-)

Hering dost dobrej nápad, mám jeden smeták vyhlidlej a přemýšlel jsem jaký sítko použít... Myslím že to by měl táta někde doma mít, to by šlo pěkně rychle :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru