Pistole Rak.Uhersko

Mala je znacky steyer 1909 a druha nevim...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Palné zbraně WWI (2 názory), Pistole (1 názor) : Palné zbraně WWI, REBEL1866: Pistole, ALGGY: Palné zbraně WWI

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Pistole Rak.Uhersko
Pistole Rak.Uhersko
Pistole Rak.Uhersko
Pistole Rak.Uhersko
Pistole Rak.Uhersko

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:Nokta
17 hlasů
17 hlasů
zobrazeno:
2548x,
komentářů:
18,
nálezce:
Libuna Libuna
vyfotografováno:
15. prosince 2018,
vloženo:
15. prosince 2018

Komentáře

:-D pěkný :-D

Diky... :-)

Podle pažbiček a tvaru to je Browning HP-35

https://cs.wikipedia.org/wiki/Browning_HP

https://www.youtube.com/watch?v=XoUVW5ntlY8

Krásnej nález. Ta druhá není určitě Rakousko Uhersko, ale chce to trochu očistit a lepší fotky s detaily a dát jí každou samostatně. Tyhle dvě krásky si to zaslouží 👍

A ještě jedno video, názornější to být nemůže.

https://www.youtube.com/watch?v=JeIyN1Eke-U

Ta vetsi je Browning fn hp-p640(b)9mm luger...revolver Wermachtu

Revolver NE, prosím :-D

To budou ještě krasavice,gratuluju :-)

Pěkný,ale zaděláváš si na problém,že to sem dáváš . Radši bych to smaznul nic ve zlém.

Jasny,ze to skonci na policii ;-)

Když už to chceš odevzdat, což je v tomhle případě ptákovina, tak si zajeď na oddělení zbraní a střeliva. Tam jsou lidi, kteří zbraním rozumí, poděkují ti za ochotu a pošlou tě s nima zase domů ;-)

taky bych řek nic méně nechat si člověk legálně muže jen do roku 1890 pak je to na pováženou :-) :-) ;-) :-(

Určitě bych si je nenechal, nikdy nevíš co ti život přinese a domovní prohlídka muže přijít z úplně absurdního důvodu, jsi čistý nic nenajdou .. ok hledá se, za to za tě klepnou aby nebyla služební buzerace. Tohle je absolutně jasné : Máš doklad o znehodnocení a zařazení do kat.D ? Nemáš ! Ok podlehá zbrojnímu zákonu a a ty máš neodvolené blá blá. Úředník absolutně neřeší zda je to funkční nebo je skrz hlaveň vidět. Společenská nebezpečnost sice nízká ale " když chceš psa bít hůl si vždy najdeš "

Když se tady odvoláváme na zákony, tak tedy zanechme bokem pocitovou oblast a čistě z právního hlediska:
Může mi někdo z odborníků na zákon o zbraních a střelivu napsat, podle čeho jste určili, že tady je vyfocená některá z hlavních částí palné zbraně podléhající registru? Můžete mi citovat definici kdy se z kusu železa stává ,,něco" podléhajícího registraci a hlavně čím? Je to okamžikem výroby? Vyražením výrobního čísla, nebo tormentační značky? Vyražením přejímací značky?
Já tady na fotce vidím kusy rezavého šrotu s nějakým bakelitem na boku. A jestli to je kapslíkovka, kus šrotu tvarem podobného pistoli, nefunkční maketa na zeď, nebo opravdu palná zbraň podléhající registraci nemůže určit ani nikdo z nás, ani PČR, ale jen a pouze CUZZS. Tam by PČR musela ,,tohle" poslat a pouze na základě jejich vyjádření, že jde o palnou zbraň podléhající registraci by mohli začít někoho začít jakkoli stíhat.
Prosím nešiřte tady představy, že pokud zveřejníme kus šrotu, bude nám zítra tlouct na dveře zásahovka. Policie má na práci důležitější věci nežli sbírat po barakách šrot. Víte co je mezi lidma funkčních zbraní na černo?

Musím oponovat
Neznalost zákona neomlouvá a policie nemusí nic dokazovat to občan musí vysvětlit vždy vše na co se policie ptá ale policie se zodpovídá pouze nadřazený orgánům jako je třeba Gips. Jednoznačně se jedná o zbraň střelnou a jestli na kapsliky, broky nebo náboje to je fuk když dojde na lámání chleba tak těžko uspějete s tvrzením že jste si mysleli nebo že jste nevěděli. Ale na druhou stranu kde není žalobce není soudce. :-D

Myslím že to je Browning HP35, podle střenky.

Misak75 - pokud u nás stále platí římské právo (a já věřím, že ano) potom je PČR, stejně jako její kontrolní orgány, nebo soudy povinna TOBĚ dokázat, že jsi spáchal přestupek, nebo tresný čin. NE NAOPAK. A v rámci toho, aby to v tomhle případě dokázali je potřeba vyjádření CUZZS a zbytek viz můj odkaz nahoře.

Koukam furt dokola a uvedomelost mnohých komentujicich jako vždy uplne unavna tak by me zajimalo proc takovy lidi chodej hledat kdyz si nevemou domu ani takovej rezatej kus zeleza jasny ze nalezy typu bronzovej poklad atd... bych odevzdat sel bez debat ale oni by behali s kusem srotu na PČR tam asi dostanou pochvalu a zaznam do registru osob pro PČR jako( osoby zajmove ci necim zajimave podezrele) tak nejak dopadne vase prehnana uvedomelost :-P :,-(

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru