Mina

Nalezeno ve Vojenským prostoru Doupov,následně odevzdáno Vojenské Policii k zneškodnění.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Imitační prostředky (2 názory), Munice (2 názory), Zbraně (2 názory), Miny (1 názor), Československá armáda (1 názor), Chladné zbraně (1 názor), Vojenské artefakty - Novověk (1 názor) martasklidass: Vojenské artefakty - Novověk, : Imitační prostředky, KubaJ: Zbraně, nerdik987: Zbraně, Hans288: Československá armáda, : Imitační prostředky, : Munice, Jirka10: Munice, Halifax-H1: Miny, ajkabaris: Chladné zbraně

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Mina
Mina

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
8 hlasů
8 hlasů
zobrazeno:
3205x,
komentářů:
22,
nálezce:
martasklidass martasklidass
vyfotografováno:
26. února 2014,
vloženo:
19. ledna 2017

Komentáře

Dobrej tác :-D o:-) přesně to co nechci najít :-)

Ahoj Ory,tak hlavně nechod od Podbořan ke Kadani ve směru k Doupovu.

Jojo tak to je,je tam toho spousta,tak bacha a hlavně na voj.policii

Vše dělají vojáci !!!

Pěkný talíř, měl jsem čest s něčím podobným, takže si dovedu představit, jak v tobě hrklo, když jsi zjistil cos našel. Ale u mě byla naštěstí cvičná.

Díky za radu Martine:) už mě tam tahalo hodně lidí páč je to kousek ale ještě jsem tam nebyl :-/ :-) ;-)

Kdysi jsem byl na Doupově na zimním ostrém minování. V Podbořanech jsme vagonovali OT 64. Spali jsme v zemjankách a do kadaňských kasáren jsme se jezdili jednou týdně umýt a osprchovat teplou vodou. Přesto na to vzpomínám v dobrém. I na ten hlad. ;-)

je je tam v podbořanech jsem byl na vojně. a najít bych to také nechtěl ;-)

Ory,raději se se tomu vyhni,jen tam vlezeš tak jsou u tebe VP a je velký průser. Já měl povoleni do Vojského prostoru,tak bylo vše v klidu.

Jojo to mi je jasný proto se tam ani nechystám:)

Doupov je krásný hlavně tím že je tam spousta zaniklých obcí kde nikdo nemůže. Pro normalního smrtelnika prostě nedostupný(škoda)

Těchto cvičnejch min sem se něco natahal když jsme dělali minové pole brr.eště ted mě bolí ruce. :-) :-) :-) :-) :-)

s66 - jo a ještě se spouštěly po takovém splazu, vystrčeného ze Skota do terénu. I tak se tvořilo minové pole. Miny byly kovové nebo plastové. Ááách jó, to už je let :,-(

Nechci vám do toho kecat,ale i kdyby cvičná,tak není funkční ? pirotechnik byl jiného názoru

To Martasklidass: zdejší pyrotechnik to vyhodnotil jako cvičnou , tak je to jasné :-):-)A Libava je také mnamka :-) :-)

Na Libavu už může každý ! Doupov STOP !!!

Ne úplně všude :-)

Na Libavou může každej ??? To je pěknej blábol.Vojenský prostor se zmenšil,ale pořád tam je !!!!

Doupov... ty zaniklé obce jsou často prochozené jako všude jinde. Lidi tam hledat choděj, snad jen do některých částí asi málokdo. Osobně to nedělám, hlavně ty výbušniny... Ale příroda je to parádní.

Osobně bych v té diskuzi o vojenských prostorech dál nepokračoval. Ve stávajících újezdech nemá nikdo bez povolení co dělat, natož pak hledat. Hlavně mladí hledači, což jsou všichni, s ročníkem narození 86 a výš, zejména ti, kteří by chtěli hledat válku, budou z příspěvků s municí z vojenských prostorů pěkně nadržení a budou tam chtít vyrazit si taky něco kopnout. Jenže na vojně nebyli a tohle svinstvo znají maximálně z televize. Neříkám, že všichni, ale někteří se najdou. Stejně tak odborníci, kteří na vojně byli před 20 lety a všechno si dobře pamatujou (myšleno já jsem si tehdá na vojně hodil V5tku, tak jsem vlastně skoro pyrotechnik a přesně vím, co tenhle kus rezatýho železa je a co to dělá). Opět neříkám, že všichni, ale někteří se najdou. Tím chci říct, že je jen otázka času, kdy se stane nějakej průser, až to někomu odejde buď na místě, nebo ještě hůř doma ve sklepě. Zpřístupnění a zcivilnění části vojenských újezdů jsou veliké chyby, jejich asanování zdaleka není dokonalé (a to velmi slušně řečeno), o funkčních částech újezdů, kde se cvičí, ani nemluvím.
Prostě bych neprezentoval tahle místa jako vhodná k hledání... :-)

Lesann, pěkně a pravdivě jsi to napsal,souhlasím stebou !!!!

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru