Podivný predmet

Dobrý deň.
Prosil by som o určenie predmetu nájdeného v rieke Dunaj na Slovensku. Jedná sa o predmet zo železa, dĺžka predmetu je 17 cm. Dĺžka ale určite nie je správna, nakoľko sú na predmete vidieť z vrchnej aj zo spodnej strany stopy opracovania. Predmet je z oboch strán identický . Ďakujem za každé relevantné odpovede.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie: neznámá

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Podivný predmet
Podivný predmet

Okolnosti nálezu

Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:30 cm
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
510x,
komentářů:
12,
nálezce:
Branislav_2006 Branislav_2006
vyfotografováno:
17. srpna 2022,
vloženo:
17. srpna 2022

Komentáře

Myzerný fotky z jedné strany a to prosíš o určení ?

Vypadá to jako odlomený kus plotu, z litiny. Ale jen tipuji, na tohle se bude muset podívat někdo z místních odborníků na železa ;-)

Josef - buď po ráno drobet mírnější :-D :-D :-D :-D

Možná že se mýlím, ale myslím že vidím stopy po práci svářečkou. To může být cokoli,třeba kus nějaký ozdoby zábradlí lodi,nebo jiný kovový součásti.Předpokládám že si to chytil na magnet,tak to asi nebylo hluboko.To mohla větší voda přinést odkudkoliv. Nevidím v tom nic zvláštního,ale nemusím mít pravdu a máš poklad.Chtělo by to i přesto lepší fotky,tady toho moc vidět není.🙂

Veľmi pekne ďakujem za názory. Omlúvam sa za kvalitu fotografii, do budúcna sa to opakovať nebude. Som tu nový, zaregistrovaný odvčera, tak ešte neviem presne čo a ako, tak to prosím berte v tom zmysle na vedomie. Ďakujem. Čo sa týka samotného nálezu, nevylovil som to magnetom, ale chodil som pás vo vode a tak som to našiel, ako aj iné veci.

Taky mi to připomíná hrot ze zábradlí z čehokoliv :-D

Taky bych řekl kus litinového zábradlí

Mříž, zábradlí, apod. Na Slovensku je zakázaný i magnetfishing? ;-)

Či je magnetfishing na Slovensku zakázaný to žiaľ neviem povedať, nezaoberám sa tým. Ale z času načas vídam ľudí, ktorý majú magnet v umelohmotnej nádobe.

Takže nový kolega od maďarských hranic.Začínáme bejt světový. Tož ať se daří. Jak fotit a vkládat nálezy najdeš tady na LP,nebo se jen podívej jak to dělá většina ostatních a je to.🙂😼

Ďakujem za povzbudenie, každý raz začína. Nech sa všetkým darí nájsť čo najviac zaujímavých predmetov.

Tři sestry.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru