Podkova

Prosím znalé o datování podkovy. Dle toho co jsem dohledal a srovnáním podkov na lovcích by se mělo jednat o středověk. Podkova dostala hodně zabrat, ale i tak jsou vidět ,,obloučky,, po obvodu. Je výrazně tenší a menší než obvykle nacházené podkovy. Díky všem.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Jezdecká (4 názory), Podkovy (1 názor) : Jezdecká, : Jezdecká, GATTO: Jezdecká, Corax: Podkovy, jajan: Jezdecká

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Podkova
Podkova
Podkova
Podkova
Podkova

Okolnosti nálezu

Lokalita:Zlínský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:GM3
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1560x,
komentářů:
3,
nálezce:
Corax Corax
vyfotografováno:
29. ledna 2014,
vloženo:
29. ledna 2014

Komentáře

Ahoj kolego.Tak podle německé typologie to vidím kolem roku 1300.Šetříli Fe tak je úzká,prosekané otvory vybulují vnější oblouk a konce jsou mírně zúžené s kvádříkovými ozuby.Já našel nedávno podobnou,ale jen půlku na nám známém místě.Zatím nám to spolu nevyšlo,ale snad to bude jindy.Pěkná podkova a už zakonzervovaná super. :-)

Zakonzervovaná právě ještě není, testoval jsem na ní elektrolýzu, ale k mému údivu se podkova neustále zmenšovala a nakonec se objevily ty oblouky což mě zaujalo :-P.

V zadatování souhlasím s Jajanem. Středověk, cca románská epocha. Rez je sviňa a ubývá... Kloudně odrez a neztrať hřebíky. Bohužek jsi to dobře nenafotil, tak Ti k ní víc neřeknu. Musíš fotit kolmo na její imaginární střed a né pod úhlem. A dále přidat detaily obou ozubů. Můj typ je levá přední... ale chtělo by to lepší fotky.
Tahle mi bohužel ještě chybí, ale snad ji taky někdy potkám :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru