Podkova torzo

Nález na poli u obce Srch. Zřejmě další středověká podkova. Tento týden už třetí ale mince to je bída. Už mám doma pěkné železářství.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní) (4 názory), Podkovy hospodařských zvířat (bez koní) (1 názor), Jezdecká (1 názor) GATTO: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní), bonsai: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní), Radarek: Jezdecká, nikamov: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní), hrobarr: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní), nadlacan: Podkovy hospodařských zvířat (bez koní)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo
Podkova torzo

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:5 cm
Použitý detektor:garet 250
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
708x,
komentářů:
8,
nálezce:
Radarek Radarek
vyfotografováno:
8. září 2019,
vloženo:
8. září 2019

Komentáře

Žádná středověká,ale volská podkova ;-) ;-) ;-)

Dovolil jsem si doplnit nákres. Podle mne má volská zašpičatělý vršek a spodní okraj široký . U jezdecké pak horní část širokou a spodek užší.

:-D :-D :-D takových volských mám tady kýbl :-D :-D :-D je jich spousta různých druhů a to zahnuté zakončení je celkem běžné ;-)

Možná ještě dodám:přilož si k tomu nákresu tu podkovu z druhé strany a sám uvidíš jaký patvar z toho vznikne a pak to porovnej s středověkou podkovou :-)

Také mám určité pochyby, dodal jsem tedy ještě 2 fota. Takže pokud je předposlední foto pravá podkova, pak je štupel v horní části podkovy. A pokud je poslední foto levou podkovou, pak je štupel v dolní části podkovy ( kde by měl podle mne být ) a horní část je neúměrně široká. Tak jak to tedy je ?

pořád máš ten nákres opačně ;-) představ si kravský pazneht-ty podkovy tam jsou dvě,jedna pravá jedna levá-ohnutá část patří přes špičku paznehtu a podkova je na levou část paznehtu pohledem s hora.

Asi to tak nějak bude, když já viděl krávu jen v televizi.😊

My jsme to našli s dědou hrobarrem. Ta TV je na mne, on už ji prý někdy viděl živou. 😊☺😊

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru