Polní František

Sobotu jsem vyhodnotil jako pěkný den na hledání...i s rizikem zmoknutí. A vyrazil jsem na pole v předtuše, že už by to zemědělci mohli mít podiskováno... Raději jsem jel autem (simson má již blinkr opraven), když hlásili ty bouřky... Pole mám vyhlédnuto již dlouho, je na něm rozoraná cesta, asi tak 400 metrů... Část cesty ze vsi je zavezený a zarostlý úvoz, zbytek cesty se vine lesem do další vsi... Takže jsem se těšil... Jenže při příjezdu zjišťuji, že na vedlejším poli diskují...no nic, nebudu dráždit a půjdu zatím do lesa, posledně tu padlo pět grešlí... Zmar a bída trvala čtyři hodiny, z jednoho fleku pět ptačích kroužků, celkem čtyři knofle a jedna pidibrož, brokovky a hliník... Dal jsem kafe, dvě koblihy a cígo a mocně posilněn jsem se prodral hložím na pole...zemědělec diskoval za horizontem, tak hurá na to... První kop brokovka (nojo, jsem moc u lesa) a hned další pěkný signál...a "dvaciáš" byl na světě... Na pole slušný stav, jen ho trefila radlice či disk...Pak jsem ještě další tři hodiny luxoval pole...málo bordelu ale i nálezů, možná už to tam někdo probral přede mnou... Pak začalo lehce pršet a tak byl čas to zabalit a mazat domů...na lahvovou plzničku...
Ať se daří, vážení...

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František II (I.) (1792–1835) – 20 Kreuzer (20 Krejcar) (č. 640) František II (I.) (1792–1835) 20 Kreuzer (20 Krejcar)

Názory uživatelů

Území ražby:
Panovník:
Rok ražby:
Nominál:
Materiál:
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Polní František
Polní František
Polní František
Polní František
Polní František
Polní František
Polní František

Okolnosti nálezu

Lokalita:Královéhradecký kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:eqx 008
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
1552x,
komentářů:
3,
nálezce:
prospektor prospektor
vyfotografováno:
22. srpna 2020,
vloženo:
23. srpna 2020

Komentáře

Pěknej, já dneska bída s nouzí :-) ;-)

Parádní kolečko, gratulace! ;-)

Gimli - kdyby nepadl František, tak by to byl úplně zkaženej den... v lese prd a na poli taky žádná sláva... Nechci se rouhat, ale skoro vždy mi zachrání hledačku nějaké stříbro...a já bych tak rád třeba křížek, svátostku, prstýnek nebo psí známku... o:-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru