Polotovar

Švartnové kolečko,odpad při výrobě náramků,v tomto místě je jich značné množství a také jsem našel blok švartny,nález povrchový při hledání detektorem,pouze vizuálně.Kamarád zde našel bronzový artefakt.Lze tedy odvodit souvislost místa s Kelty.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Švartna (2 názory), Nezařazené, neurčitelné a ufo doby bronzové (1 názor), Neidentifikovatelné předměty (1 názor) Manzo: Nezařazené, neurčitelné a ufo doby bronzové, : Neidentifikovatelné předměty, Sacco16: Švartna, tutovka: Švartna

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Polotovar
Polotovar
Polotovar

Okolnosti nálezu

Hloubka nálezu:0 cm
2 hlasy
2 hlasy
zobrazeno:
1225x,
komentářů:
5,
nálezce:
Manzo Manzo
vyfotografováno:
31. ledna 2017,
vloženo:
31. ledna 2017

Komentáře

Zde jsem tedy nějak mimo mísu,materiál,je švartna,sbíral jsem zde podobné a stejně velké fragmenty,téměř identické jsou v muzeu,ale dá se to dohledat i v literatuře,nebo internetu,je zcela zřejmé,že souvisí s náramky,našel jsem ,je při hledání s detektorem na povrchu.Pokud je někdo zařadil do jiné kategorie,tak do jaké.,,Odpad při výrobě nekovových šperků,doba bronzová,Keltové.Vkládám sem nyní více nálezů,protože jsem si pořídil pro to foťák a jelikož hledám více než 12 let,tak v zimě třídím a snažím se dát i vodítko těm,kteří najdou něco podobného.???? :-/

Vitorio - hezky. Co dodat - snad jen: Švartnový náramky jak smůla černý... (Poutníci)

Ano,vylomená švartna,je ve stavu vytěžení černá s matným leskem.Po vyleštění ,je to zřetelnější a lesk evokuje matnou hebkost materiálu.Pokud vím plomby se z ní nedělaly.Tvůj názor,vychází ze znalosti jiné oblasti,kde nezřetelná ol.plomba může mít podobnou barvu.Tyto obrobky se ,ale po staletí pohybují v ornici a pobyt na povrchu jim prostě škodí,zvětrávají.Pokusím se doložit nějaké foto pro ilustraci.Děkuji Ti za Tvůj příspěvek,je veden dobrým záměrem,předmět určit.K smotnému artefaktu,přidávám ilustrační foto. :-)

Manzo - tak se zdá, že se musím ještě hodně učit. Ale tu písničku od Poutníků si broukám celé odpoledne. Díky za inspiraci.

To,žepoznám švartnu,je dáno pouze tím,že mám místně se vyskytující nálezy.Mě se hlavou také často nese melodie,hlavně že je dobrá nálada. :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru