Prosím o určení

Z pole výška 47 mm nevím kam zařadit

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Ozdoby klobouku (4 názory), Turistické štítky a přívěsky (2 názory), Myslivci (1 názor), Turisté (1 názor)
Wladyslav: Ozdoby klobouku, petroff: Ozdoby klobouku, Kalach: Myslivci, nadlacan: Turistické štítky a přívěsky, Scarmasax: Ozdoby klobouku, Hering: Turisté, Master2: Ozdoby klobouku, ja.runa: Turistické štítky a přívěsky, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Prosím o určení
Prosím o určení

Okolnosti nálezu

Lokalita:Karlovarský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Garret 250
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1718x,
komentářů:
29,
nálezce:
Kalach Kalach
vyfotografováno:
23. dubna 2020,
vloženo:
23. dubna 2020

Komentáře

Díky

Není to turistický štítek ale je to Svatý Hubert a nosí se to na klobouku.....

Je to turista... ;-) opravdu. Stači si zadat na net “turistický štítek jelen” a je jich tam milion.
https://aukro.cz/turisticky-stitek-jelen-tetrev-viz-fota-6959280533

Sry Wlado, ale toto není žádná “domovenka” nimroda. Sám jsem je kuchal ze špacírstoků. I můj děda měl na holi 2 a já mu je kdysi obral. Věř nebo ne, ale toto opravdu NENÍ myslivec ;-)

Neni to myslivec je to turisticky stitek na hul. Kolega je jeden z nejvetsich zberatelu v cr, tak ze mu verim.

Turísta ze šumavy ;-)

https://www.forestshop.sk/polovnicky-odznak-na-klobuk-sv-hubert/

Idler já ti věřím ale moc dobře mě znáš že rozhodně nebudu bučet tak jak bučí stádo... Apropo starý Hermann goering to taky nosil na špacírholi toho Svatého Huberta? To si nemyslím.... Za mě to prostě ozdoba z klobouku Svatý Hubert

https://www.slaviacentrum.sk/odznak-polovnicky-sv-hubert-id-11428.html

https://www.rdashop.sk/produkt/odznak-na-klobuk/
Atd... 8-)

Ale pokud si to někdo přibyl na hůl... Ale určitě primárně to k tomu nebylo.už tak by to bylo nepraktický by ses furt zadrhával za ty rohy na té holi. Jinak myslivec samozřejmě na 100%

Vision-že pozdravuj největšího sběratele a znalce v ČR. Možná by nám mohl teda říct koho byl Svatý Hubert patronem.....

Kolego.... Můj katalog to není a řaďte si co chcete a kam chcete. Zařadí se tu jednou něco blbě a stádo hned blbě opisuje. I proto zde nic neurčuji, nechci patřit mezi bodolovce. Ztráta času. 😂😂

Hmmm...aha pak to celou diskuzi zde jaxi nechápu....

Ustupuji tvému úřadu. Sheriff má kolty proklatě nízko u pasu. Hádat se s nikým nebudu, tady na lovci to tuplem nemá smysl. To už dávno vím a řídím se podle toho. Nemůžu za to, že všeobecně oblíbený motiv Hubertovského jelena začali používat i tůristé.
Jo abych nezapomněl. Měl bys prosadit, že i všechny protěže jsou nutně armádní, i když je používají myslivci, turisté a nevím komu ještě se líbí. Howgh. Už se k věci vyjadřovat nemíním, dělejte dál co chcete 😉

nevím, jestli tě to přesvědčí... ;-)
ale...
http://www.ksts.info/akce/historieholiastitku/historieholiastitku.htm

Tak já myslím že alpský protože už máme dávno za sebou před lety jsme to dlouhosáhle tady spolu řešili..... A vyřešili.
Já.runa hele já si trvám na svém ale aby to bylo nějak zařazené musí být hlasy 3. Já jsem dal důkaz z mé strany a proto jsem hlasoval jak jsem hlasoval,jestli si to dal někdo na hůl tak za mě to je možné ale tvrdím že primárně je prostě Svatý Hubert patron myslivců a s tím souvisí i tenhle odznak. Jak vidíte nezamkl jsem to hlasem admina prostě jsem hlasoval podle svého vědomí a svědomí a svůj hlas rozhodně nehodlám měnit což jsem podložil i odkazy. A jak píše kolega Idler Howgh :-)

https://aukro.cz/turisticky-stitek-na-hul-sankt-hubertus-jelen-hrad-salzburg-6943205771

Wladyslav zde je muj dukaz že nemáš pravdu.Jde o turistickej odznak nebo štítek to je jedno s loveckým převzatym motivem.

Nevim kdo byl prvni, jestli ten co ho dal na hul, nebo ten s kloboukem. Ja jich mel nejakejch 50 a vsechny z hole. Ze by to nejak drhlo jsem nezaregistroval spis sem obdivoval jak to krasne sedelo. Kazdopadne na klacku se to nosilo od nejakych 30tych let hojne. Jestli to turisti brali myslivcum z klobouku nevim, ale tento konkretni ma vytrzenou diru po hrebicku dole a klasickou dirku v parozi jak to maji vsechny tyto kusy a to vcetne tech s ploskami pro vyrazeni data. Pokud by to prisival myslivec tak budiz, nevidel sem to nikdy na klobouku, ale to neni duvod se smat memu nazoru a dokazovat to novodobou napodobeninou... to si trosku prestrelil Wladyslave. A nechapu proc se vysmivas nekomu kdo se o to leta zajima. Dej lepsi argumenty kde nesmichas historii s cetkama a budem se bavit dal.

On ti neodpoví jako mě ;-) :-/

A na co mám odpovídat? Mám se omlouvat za to že mám vlastní názor? Tak to jako nebudu To se na mě pánové nezlobte. Já si stojím za svým.

Mimochodem koukněte se na hlasování tak proč jste to nepřehlasovali? Pokud dobře vidím tak názor na štítek na hůl jeden ozdoba klobouku 4. Vypadá to že víc lidí má stejný názor jako já. Tím tuto debatu končím. Že to v třicátých letech nosil turista.. to je možné ale ve 40 letech to nosil Hermann když chodí lovit I ty jeho kumpáni... Herman totiž nebyl moc velký turista spíš nimrod

Takže lovec z Macochy?

Gohring nosil jelena s nápisem Bohmerwald?
omlouvat se Wladyslave nemusíš,
ale myslel jsem, že jsi větší formát...

Nejsem a popravdě už ani nechci.A to se netýká jen této diskuze ale celkově tohoto projektu který se posunul někam kde s ním už nechci mýti do budoucna cokoli společného...

To ale preci neni žadný útok na tebe. Tvych nazoru si tady cenime na tolik, ze kdyz neco urcis, tak vetsinou prikyvnem a si v tom opravdu dobrej. Jasne ze to lidi zaradi jako ty, protoze ty tu uz neco znamenas a malokdo to hleda do hloubky. Kdyz se ale seknu, coz se muze stat a ja sem v tom prebornik, tak proste priznam ze by to mohlo byt jinak. Proc se hned certis a delas konec sveta z blbosti taky chapu, protoze vim jaky to je kdyz clovek neco dela a pak se citi atakovan misto slova pochvaly. Tak uz to proste je. Tady si tvych nazoru vazime Wladyszlave a nebyt lidi jako ty, tak to tu ztrati smysl. A jestli s tim koncis protoze se to posouva kam nechces.. ano, je to unavné a narocne, ale je treba umet zdrave diskutovat a ty co jen rypou ignorovat. Ja ti jen rikam, ze toto je z hole a vim to, protoze delam amatersk filaristiku a prodavam to. Odznaku mam pres 20tis a stitku nejakou tu stovku. Hadat sem se nechtel, jen rici svuj nazor bez toho, aby se nekdo smal me, nebo nazoru meho kolegy. Nejsem tu proto abych rejpal. Buď zdrav a lovu zdar.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru