Prvonález

Můj prvonález vcelku překvapil, ale teď co to je?

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Jungvolk (1 názor), Sympatizant (1 názor)
GATTO: Jungvolk, Cartman: Sympatizant, Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Prvonález
Prvonález
Prvonález
1 hlas
1 hlas
zobrazeno:
1119x,
komentářů:
9,
nálezce:
Gregos Gregos
vyfotografováno:
15. dubna 2020,
vloženo:
15. dubna 2020

Komentáře

příště použij jinou podložku... přece jen vkládáš fotky do katalogu....

Není ta svastika opačně?

Jungvolk. :-)

já bych řekl že to je jen z jedné strany nafocené proto to vypadá obráceně.Nicméně si nemyslím že je tohle brož Jungvolk.Byli to údajně brože ale lišili se motivem.Jangvolk tam mají tu svojí runu stejně tak NS-Frauenschaft tam měli tu svojí.Tohle mě příjde jako prostě tak nějak všeobecný typ pro sympatizanty nebo tak.možná NSDAP všeobecně.Odkaz na typ pro Jungvolk a NS je ale na tohle jsem nikdy žádný nenašel.Za mě prostě NSDAP brož

Každopádně děkuji za nějaké upřesnění. Ano, podložka by byla asi lepší jiná, ale odznak jsem u sebe neměla, pouze tyto fotky. Příště se polepším :)

Svastika se jako náboženský symbol používala v mnoha kulturách po celém světě, dodnes se užívá prakticky ve všech filosoficko-náboženských učeních indického původu – v buddhismu, hinduismu i v džinismu (dharmová náboženství). Ve všech těchto náboženstvích je to mnohoznačný symbol, obecně je chápána jako symbol štěstí.
Ale tohle je asi fakt jen nafocené obraceně , no každopádně větrník je jen symbol používány už před válkou Adolf si ji jen přivlastnil a díky němu spousta lidi za tímto symbolem vidí jen zlo :-(

To sice ano ale tyhle brože opravdu existovali. N3kde to je dokonce odkaz na ty Jungvolk a na ty Gertrudy :-D

Takže z toho nejsem vubec moudrá. Co že jsem to teda našla? :-D

www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/na-urceni-155055/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/jeste-se-da-hledat-188735/
www.lovecpokladu.cz/artefakty/nalez/odznacek-225896/

Koukni se na tyhle a můžeš to tam prohledat ;-)
A něco z Wikipedie :Deutsches Jungvolk in der Hitler Jugend ( DJ , také DJV ; němčina pro „German Youngsters in the Hitler Youth“) byla samostatná sekce pro chlapce ve věku 10 až 14 let organizace Hitler Youth v nacistickém Německu . Prostřednictvím programu outdoorových aktivit, přehlídek a sportu se zaměřila na to, aby své mladé členy naočkovala do principů nacistické ideologie . Členství se stalo plně povinným pro chlapce v roce 1939. Do konce druhé světové války se někteří stali dětskými vojáky . Po skončení války v roce 1945 přestali existovat jak Deutsches Jungvolk, tak jeho mateřská organizace Hitler Youth.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru