Půl zvonec

Byla nebyla jedna koza, která od mala chodila na nedalekou louku pojidat tu krásně šťavnatou travicku. Jako mladá netušila, proč ji kolem krku uvázali zvonec i se jí to líbilo, jak krásně cinká. Roky plynule ubíhaly a koza dozrála do věku, kdy měla dost životních zkušenosti, aby se jednoho dne na louce zastavila a uvědomila si, proč má ten zvonec na krku. Proběhlo ji hlavou ; vždyť od rána do večera se pasu, abych mohla dávat mléko, každý den a ten zvonec mám, aby věděli kde zrovna jsem. Chci být svobodná ". A tak dělala co proto, aby se zvonce zbavila. Jednou se jí to na louce povedlo a pelášila neznámo kam. Byla to jediná v historii svobodná koza. Kéž by jich bylo víc, jelikož kdo by nebyl rád, kdyby byli kozy svobodné. A co se stalo se zvonce? Přejel ji traktorem Joza z Jzd a já ji našel. Zazvonil zvonec a příběhu je konec.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Zvonce (1 názor) Kunta: Zvonce

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Půl zvonec
Půl zvonec
Půl zvonec
Půl zvonec

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihočeský kraj
Stav půdy:Vlhká
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Zero LP/30
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
620x,
komentářů:
5,
nálezce:
Kunta Kunta
vyfotografováno:
7. ledna 2019,
vloženo:
7. ledna 2019

Komentáře

no mislím že muj pradeda mi o tomto zvonečku viprávěl ;-)takže ta koza co ho nosila se jmenovala líza vavlová prorože muj praded se jmenoval jako ten prezident ;-)ten co nás prod......

jo a ten jézédal byl karel .k.eště kdyš jezdil traktorem u jzd ruka v ruku spline všici smetu s....... :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-) :-)

:-) :-)

aha tak ty hledas jen pres den :-)to se pak nedivím ze ho nemáš celej :-) :-) :-) ;-)

ten zvonecek ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru