Odznak dvouhlavý orel

Polní nález . Odznak dvouhlavý orel . Velikost cca 4x6cm

Tušíte někdo přesný určení ? Vypadá podobně jako RU , ale nemá korunu. Spíše vypada na starší znak carského Ruska nebo ještě starší znak Zikmunda Lucemburského . Zpracování je zřejmě ruční , podobné dvou přezkám (i materiálem ) z 14 a 15 století , které jsem našel blízko tohoto nálezu na stejném poli .

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Čepicové odznaky (2 názory) Chef: Čepicové odznaky , Luk: Čepicové odznaky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Odznak dvouhlavý orel
Odznak dvouhlavý orel

Okolnosti nálezu

Lokalita:Vysočina
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:30 cm
Použitý detektor:Equinox 800
5 hlasů
5 hlasů
zobrazeno:
2184x,
komentářů:
6,
nálezce:
Chef Chef
vyfotografováno:
6. února 2021,
vloženo:
6. února 2021

Komentáře

Podle čeho čepičák,když je tak pěkně omletej, a masívní.A hlavně 4x6 cm v neprohnutém stavu ,nebude to spíše na nějakou patrontašku.Zapátral bych před R-U.

Děkuji . Taky mi připadlo , že je zřejmě masivnější na čepici + je oboustranný . Na té druhé straně jsou vidět nějaké čudlíky asi z upevnění třeba na pásek nebo tu čepici (nejsem si jistý ).

Tak jsem ještě trochu googlil a podobný znak (dvouhlavý orel) bez té koruny na hlavě , měl Zikmund okolo roku 1430. Dokonce mi přišlo , že je to ručně dělané , stejně jako ty přezky z 14 a 15tého století , které jsem našel ve stejné lokalitě (materiál i zpracování je dost podobné ).

Ty brďo,vidíš ,to mě nenapadlo.A zkus zapátrat třeba na Prusko Rakousko,nebo kolem tohodle období.Hele,na rovinu.Není to plech .Je to kus materiáliu,ošoupaný masiv,takže asi nebude jen sto let starý.Podle mého,je to staré a nemá to ty typické znaky Rak-Uhr.Chybí tomu koruna a stuhy.

Tohle není žádná plechařina,je to kus materiálu,podle fotek to je krásný masivní orel.Zaráží mě,že nemá korunu nad hlavou a kolem stuhy.Při téhle velikosti musel být vidět,a když musel být vidět ,tak nemohl být ojebán ,když to tak napíši na hrubo.Takže asi není ořezanej o stuhy a korunu.Podle mě,bych hledal znak-orel-bez stuh--bez koruny.R-U asi to nebude.Bude to starší .

Děkuji . Ještě jsem narazil na dvouhlaveho orla bez koruny jako znak starého carského Ruska ...

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru