Šalba, klam a mámení.

Od chvíle co jsem zaparkoval u toho hnoje na poli jsem věděl, že to bude hledačka tragická. Jestliže po cestě pršelo, tak jen co vylezu z auta lilo. Ale mámil mě nedaleký les. Volím hliněnou cestu ale kolem ní nehledatelný prales. Vlivem bludného kořene jsem po 30 minutách došel opět k hnoji. Jdu znova a lezu do porostu ala Dong Tra. Samozřejmě mě nateklo do napájení a deťák hvízdá jak blázen. Ale tak proschlo to a pokračuji k pahorku Hisarlik. Jestli to někde je tak rady. Hned tón. Ve dvaceti cm vidím železnou placku a z ní pokračující čepel. Adrenalin. Takže fotím, měřím, postupně rukou odkrývám. Kořínky prořezávám nožem. Tvar čepele je trojúhelníkový. Ložený halštat. Vykopu hrobeček v půlmetrové délce a pak už jen zklamání z té šalby. Na druhé straně je taky to kolečko. Je to nějaké táhlo. Táhlo netáhlo. Vypl jsem to a jel dom. Jsem to ale zmola. :) Je to nějaký šrot .

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Panty a jejich části (2 názory) zizka: Panty a jejich části, Gazda: Panty a jejich části

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.
Šalba, klam a mámení.

Okolnosti nálezu

Lokalita:Jihomoravský kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:20 cm
Použitý detektor:zero ii.
7 hlasů
7 hlasů
zobrazeno:
1386x,
komentářů:
7,
nálezce:
odysseus odysseus
vyfotografováno:
19. dubna 2020,
vloženo:
19. dubna 2020

Komentáře

Někdy se daří,já jsem kdysi se starým detektorem dostal do sluchátek krásný signál, položil jsem detektor rychle vedle sebe na zem a pustil se do kopání,v tom zápalu jsem si nevšiml, že jsem konec detektoru strčil do potoka,toho jsem si všiml až když jsem potřeboval dohledávat,z bateriového boxu vyteklo půl litru vody a do sluchátek mi šel tón který jsem ještě neslyšel,rychle jsem to rozdělal,vyklepal zbytek vody, nastartoval starou škodovku, zahřál motor a pustil větrání na max,pak jsem ve stísněných podmínkách kokpitu auta točil před větrákem detektorem až se sakra zahřál,pak vše složil a ono to fungovalo 👍🙋

Já svůj první detektor utopil, když jsem v pionýrském nadšení kopal tajně za deště ve vodním příkopu jedné zapomenuté tvrze. Vykopal jsem díru a nic. A jak jsem kopal tón tak se mě detektor sklopil krabičkou do té první díry a vona v ní byla už voda. Inu byl to vodní příkop.

Pantík, petlice či něco podobného na dveře. Zažil jsi dnes to, co já posledních 40 dní. Někdy se fortuna odvrátí od lovce na nesnesitelně dlouho. Od pondělí týden dovolená, tak jsem zvědav. Minimálně se sežraným krejcarem 1881 počítám na stopéro :-)

V pátek jsem si odnesl domů broušenou industrii, Byla broušená až moc. :-) Už máme nabroušený nože a kosu. :-D

;-)taky už sem něco podobného zažil několikrát,že jsem fotil,opatrně odkrýval a pak odevzdal do šrotu :-D :-D :-Dasi šperůzník. ;-)

Dobrý..... :-) :-) :-), taky se mě dnes nedařilo..

Mě se takhle daří od začátku roku.Naposled o Štědrým dnu mi padla ag desetikačka a od tý do jen Odyho poklady :-D

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru