Šipečka

Kdyby někdo chtěl zašlu zdarma , nechávám si jen věci které se mi líbí .

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Šipky (3 názory) Wladyslav: Šipky, Karinn: Šipky, TienYtong: Šipky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Šipečka
Šipečka
3 hlasy
3 hlasy
zobrazeno:
1030x,
komentářů:
17,
nálezce:
petricek petricek
vyfotografováno:
29. května 2021,
vloženo:
29. května 2021

Komentáře

:-O

když ji nechceš, dej ji do muzea

To je staré 2000 let ? Hustý , ale pár lidí napsalo že ji chce tak bude dělat radost někomu jinému :-)

Dobrý přístup......doufám že to tu nečte nějaký ten PASista ten s toho má už osypky a vlastně se nedivím.Tohle když už jsi to veřejně prezentoval má skončit tam kde má o:-)

vůbec se nedivím, že si o šipečku někdo napsal, no aby ne :-D :-D

Zítra půjdu hledat znovu tak když bude šipka tak zas někomu daruji , :-D . Byl jsem na políčku kde jsem našel i medailonek který jsem sem dával , našel jsem tam hodně mincí ale zničený stav . Mám rád aspoň trochu zachovalé věci .

Jak je to s tím sedlákem a velikostí brambor ??
petrícku, mám pro tebe tip - v obchodních centrech najdeš spoustu zachovalých věcí. :-D

Omlouvám se jestli k tomu nemám takový vztah jako vy . Mě jen baví hledat něco najít to je celý . Beru to spíš jako procházku lesem . Jestli to je staré 2000 let tak je to fajn .

Možná životní kop.

@ Petricek - Je o maličko starší. Nepatrně. Asi o 1500 let... Aspoň myslím tedy ;-)

Petricku, tohle je nález, který patří stoprocentně do muzea se zapsanymi souřadnicemi nálezů. Jen pro informaci, pokud tento nález někomu daruješ, dopouštíš se ti trestného činu obchodu s archeologickými nálezy. To že za to nic nedostaneš není omluva. A hlavně nechápu, když chceš krást kulturní dědictví naší země, proč se s tím tady ještě chlubíš.

Odevzdám to do muzea ,ale dávat sem raději už nic nebudu . Přijde mi to takové zásadní , pořádkové až to člověka opravdu odradí . Já jen našel šipku chtěl jsem ji někomu darovat zdarma žádný obchod . A i dost lidi mi tady píše že to ztrácí kouzlo co to dřív mělo . Samá pravidla , člověk něco vloží samá kritika , no děsný . Přijde mi že se to tu nebere už jako koníček , zábava , ale soutěž kdo co ví pro určování ,kritici co kritizují neznalé a nováčky atd . Určitě se to někoho dotkne ,ale myslím si že spousta lidí tady mi dá za pravdu

To ti určitě spousta lidí za pravdu dá. Ale musíš/te pochopit jednu důležitou věc. Že to co tím detektorem najdeš ti nepatří, pokud ti archeolog neřekne, že to pro ně není důležité a že si to můžeš nechat. Nemůžeš rozdávat něco, co není tvoje. A to není o tom, co bylo dřív a nebo nebylo. To je celou dobu stejné. Uvědomte si všichni prosím co tady máte podobný názor, že existují lidi, kteří nechodí stovky hodin po hradišti, samozřejmě v ramci záchranného výzkumu, aby tam našli nějaký hmatatelný důkaz, který by přesně zadatoval život lidí v daném hradišti, a nachází jen samé díry a vyházené železo okolo. Ale téměř nic, co by nějak pomohlo určit, z jaké doby to hradiště je. Protože je to vykradené od lidí, kteří si řeknou, vždyť je to jen koníček, a jedna šipka stejně nikomu nic neřekne že. Ale těch lidí tam projde třeba sto a to už by asi něco řeklo. Ale pokud se to nedostane tam kam má, a za podmínek jaké by měl mít tzn. Aspoň gps souřadnice z mobilu, tak je ten nález opravdu bezcený. Je mi hrozně líto, že tohle některým lidem nedochází. To že si doma necháš krejcarek leopolda, tak za to ti asi nikdo nic neřekne, protože pokud to není depot, tak sam o sobě neřekne vůbec nic a válí se jich všude spousta. Ale bronzové věcí jsou opravdu raryta, která je velmi stará. V dané lokalitě může být takových nálezů víc a pokud se správně odevzdají můžou po nějaké době vypovědět nějaký příběh, může se mapovat pohyb lidí a pod. Proto je důležité takové nalezy odevzdat. Z té doby nejsou žádné písemné zprávy, tudíž jediná informace je ten nález.

A ještě jedna věc. Rybařina je taky jenom koníček, ale bez povolenky jsi jen pytlák. A taky musíš dodržovat určitá pravidla. Jízda v autě je taky pro spoustu lidí koníček, ale bez papírů je to trestný čin a takhle bych mohl pokračovat ještě dost dlouho. Jo, detektoring je super zábava, ale taky velká zodpovědnost. Protože můžeš spoustu věcí nenávratně zničit nebo v tom horším případě ukrást. Uvedom si, že je to něco jako u rybářů chyť a pusť. Máš radost z nálezů, ale pak ho odevzdáš.

A promiň, že jsem se takhle pustil do tebe, ale už je tady toho hodně a neudržel jsem nervy. Nepíšu to přímo tobě, ale všem. Tak se nezlob že zrovna tady. Díky za pochopení.


Tak jsem kontaktoval muzeum . Zítra to odevzdám . A tím bych to celé uzavřel a neřešil dál . ;-)

Tobě díky a ostatní si z toho třeba něco vezmou.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru