Snad kule do starých zbraní

Tohle mi připadá jako kule do zbraní nabíjených zepředu. Jedná asi rozplácnutá po výstřelu .Nalezeno na poli blízko u sebe. Jenom mě mate ta barva. Jsou docela těžké.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Munice (1 názor) Fousek: Munice

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Snad kule do starých zbraní
Snad kule do starých zbraní

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Garrett
0 hlasů
0 hlasů
zobrazeno:
1117x,
komentářů:
4,
nálezce:
kocka1963 kocka1963
vyfotografováno:
28. srpna 2020,
vloženo:
28. srpna 2020

Komentáře

Jasně, kule do předovky. Těch ještě najdeš, já jich mám cca 4 kg. Barva tě nemusí znepokojovat, takhle oxiduje olovo...trochu v rozporu s názorem EU, která zakazuje olověné projektily, kvůli životnímu prostředí(domnívají se, že se olovo v půdě rozpustí). Názorná ukázka, že kovové olovo vytvoří povrchový oxid ( stejně jako Cu nebo mosaz) a v tom stavu přežije v půdě stovky let bez kontaminace okolí. Jedovaté jsou jenom sloučeniny olova, rozpustné ve vodě ( ty se ale v přírodě z kovového Pb nevytvoří) - jenom to někdo zapomněl v Bruselu vyřídit :,-( :-)

přesně tak jak píše collato1 ,nesmyslný (svobodný) diktát EU

Dík za určení Collalto.Pro mně docela zajímavý nález. A navzdory EU já budu vždy pít "rum" ať si úředníci v Bruselu tvrdí co chtějí. :-D

Jou z Bruselu tak musí myt pravdu ....jak se říká všichni jste blázni jen já jsem letadlo a pravě odlétám :-D :-D :-D Ono z kanceláře v městě se těžko kouká na pole jak co vlastně vypadá ;-) Já jich mam taky par a většinou v takové krustě a někdy i plomby které jsou starší , aspoň jde poznat že tam neležela par dnů ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru