Snad nevadí,že jich je víc

Dnes se to trošku povedlo a padlo pár trhacích víček od piva ;-)
všechny v jedné díře, nečištěno ,jen tekoucí voda a prsty. Nejmenší má 26 mm a 0.7 mm sílu a největší rovných 30 mm a 1 mm sílu.
Jako rozumnej idiot to samozřejmě odevzdám v místním vlastivědným muzeu aj s okolnostmi a souřadnicemi ;-) Proto nepište, že koupíte, nebo vyměníte.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: Václav II. (1278–1305) – 1 Pražský groš (č. 1451) Václav II. (1278–1305) 1 Pražský groš

Názory uživatelů

Průměr: 28,0 mm
Území ražby:
Panovník: Václav II. (1278–1305) (1 názor)
Rok ražby: 1300 (1 názor)
Nominál:
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: Hlas admina (?)

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc
Snad nevadí,že jich je víc

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:15 cm
Použitý detektor:Garet 250
Odevzdáno do: Vlastivědné muzeum v Šumperku
65 hlasů
65 hlasů
zobrazeno:
4745x,
komentářů:
25,
nálezce:
joeblack joeblack Facebook
vyfotografováno:
27. července 2014,
vloženo:
27. července 2014

Komentáře

o:-)

Pěkný nález o:-) popřemýšlej o tom muzeu 0:) brácha našel bronzovou šipku a odevzdal do místního muzea. Radost měli obrovskou. Ale už to bude rok a nikdo se neozval. Dělají že jim nikdo nic nedal. Je to na tobě. Dávám ti palec za super fotky a nález.

Moooooooccccccc nádhernej depůtek ;-) .Obrovská gratulace :-) Nic se do muzea odevzdávat nebude a basta fidly.Ten kdo to našel tomu to patří a tak by to mělo správně být.

Gratulka veliká - žlutej ďábel se zase projevil a s tím muzeem bych to zkusil spíš jako zapůjčení na dobu neurčitou s možností kontroly. :-)

Krásnej stav. Pro mne neskutečnej nález.
Hamzovi se povedl taky, tak i v našem okolí se dají najít. O to víc mě to utvrzuje v myšlení, že na tvé straně byl dříve mnohem větší pohyb lidí než dnes.
Tak ti kamaráde Móóóóóc gratuluji.

Tak ty jsou! Gratulka!

souhlasím s COACH21 - nechápu proč jsem nacpal muzeu bronzovou sponu, je tomu rok a dělaji že nic nemaji, nedostali ani nevystavuji. Jen vše zatají a rozprodají na aukcích. Zajimalo by mě kolik věci prodavaji na aukru sami hledači a kolik sami pracovníci muzeí :-( :-/ o:-) :,-( :,-( :,-( :,-(

Pěkné vršky od piví,já osobně bych odevzdal,nebo i zapůjčil. To by záleželo na domluvě ;-)

Pěkná nadílka PGéček :-PUrčitě bych do muzea nedal ani prd.Koho myslíš že tím obohatíš?Muzeum,které má většinou zajímavější a cennější exponáty nebo lidi kteří tam pak ty artefakty chodí očumovat a většina z nich ani neví na co kouká?Spíš se na tvůj účet obohatí zaměstananec toho muzea ,který to někde tajně střelí-třeba na tom aukru :,-(Takovou zkušenost už má bohužel mnoho hledačů,tak proč se zbavovat takového krásného depůtku,který zřejmě už nikdy nekopneš?A vypovídací hodnota takových mincí není pro historii vašeho kraje až tak závratná-holt mince se ztrácely a zakopávaly na mnoha místech,takže takový terno to není.A souhlasím navíc plně s Coach21-co najdu,to je moje :-)Proč to někomu vehementně cpát pro jeho vlastní přilepšení,dneska se krade a ochcácvá všude všechno a já jakožto slušný hledač mám myslím tudíž plné právo si tak pracně vyšlapaný "pokládek" nechat jen a pouze pro svou radost a potřebu,takže to je můj skromný názor :-D

luxus luxus....gratulka velkaaa ;-)

maraxp - tak začíná, to se každej chlubí, jak člověk hledá trochu dýl, tak zjistí že chlubení NE. :)

jasně... třeba já se nikde nechlubím a co najdu jdu hned raději zakopat do svého lesa...

a vem to tam ještě jednou a pořádně...vypadá to na menší kyblík Ageček.

Rozhodně parádní kop...gratulka a palčák.. :-)

parádní víčka :-), s tím muzeem nepřemýšlej a kontaktuj je... ;-)

Díky za komenty, ale s muzeem to je pro mě jasný. Mě víc zajímají informace a cestička k nim, tedy i dobrá spolupráce s archeology, než to že mám doma kousek stříbra ,nebo bronzu.Možná se domluvíme i o zápůjčce, ale prostě chci vědět co nejvíc o svém okolí a jeho historii ( třeba jestli blízko grošíků vedla cesta ) a podobně.Kdybych je chtěl střelit, tak se tady nechlubím a střelím to :-D
Samozřejmě to tam ještě prošmejdím ;-)

Musím souhlasit. Když dáš mince muzeum nikdy nezjistís pravdivost jak to bylo v tvém okolí. Toto ti řekne pouze tvůj detektor podle nálezu který najdeš.Pro me je podstata hledání, že když něco najdu v mem okolí-sednou si dát si pivo, cigo a nálezy před sebe a když po přemýšlím, tak vím kde co všude bylo. Ale je to tva věc. Samozřejme ti gratuluju.

jak se říká , za blbost se platí ;-)
ale přístup ,, neřeknu a nedám" mi je prostě cizí. Když každej všechno zatají a nechá jen pro sebe, tak se vracíme do doby divoké archeologie. kdy si hrál na archeologa kde kdo a vymýšlel svoje teorie. čím se nemohl pochlubit , nebo co nešlo prodat tp zničil. Teď sou znalosti o minulosti , tam kde jsou . Neví nikdo nic a zjišťuje se, že teorie sou totálně mimo . :-(

bomba gratulace jen tak dal))

aspon to bez zdokumentovat do toho muzea,oni ti to nechaj.ale nesmis to rozprodat.fakt se neboj :-/

Mince nahlášeny a udělal sem moc dobře. Archeolog super kluk a domluvena možnost další spolupráce. Navíc mince ,teda spíš okolnosti nálezu byly dost důležité a bude o nich i práce v muzejním věstníku.Respektive o mistní archeolokalitě ;-)

A tak ti je nechali nebo si je vzali?

Vlastivědné muzeum Šumperk ;-) nový majitel :-D

Taky jsem se mrknul až dnes,velká gratulace :-Opěkný depot.Já osobně bych je spíš propůjčil,ještě jsem na PG nenarazil :,-( :-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru