Starej kvér

Tak kluci,nalezeno u cesty ,kde jsem v minulosti,nalezl,id znàmku a orlici,sudety u Teplic.byla strčená pod pařezem...

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Walther P.38 (6 názorů), Pistole (1 názor), Pistole Walther Mod.9 ráže 6.35 (1 názor) tutovka: Pistole, Sun: Walther P.38, Lukas87: Walther P.38, : Pistole Walther Mod.9 ráže 6.35, Vrky_cz: Walther P.38, Mac: Walther P.38, strelok1: Walther P.38, MODREY: Walther P.38

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Starej kvér
Starej kvér
Starej kvér
Starej kvér
Starej kvér

Okolnosti nálezu

Lokalita:Ústecký kraj
50 hlasů
50 hlasů
zobrazeno:
4843x,
komentářů:
18,
nálezce:
neznámý
vyfotografováno:
9. prosince 2017,
vloženo:
9. prosince 2017

Komentáře

tem je ještě móc pěknej :-)

Pouzdro ji celkem ochránilo.Pěkný nález ;-).

jak píše Spacak.........ale je parádnííí :-) ;-)

Nojo,no ,,hezký,ale..... o:-)

Ta je pěkná :-) Tu nedá moc práce vyčistit.

jestli tam máš fosforovy naboje tak maš na silvestra vystarany :-D :-D o:-) 8-)

:-O :-O :-O :-O Dost dobrý :-) ;-) ;-)
Velká gratulace :-) ;-)

Moc pěkný nález. Kolegové už ti napsali co s tím. ;-)

Dobrá trefa, po vyčistění bude parádní. Ostatní mají pravdu, že by se to sem nemělo dávat. Na jednu stranu nejsi první a zatím nebylo slyšet o nějakých problémech. To by jsme sem nemohli dát ani samostatný závěr z pušky.

Kox -najít nás podle PC to by nemělo být zase tak složité. Na jednu stranu jsme snad plnoletí a víme co děláme, tak je to každého osobní rozhodnutí co udělá. :-)

Moc pěkná ;-)Bral bych taky takovou 8-)

Pokud není legalizovaná,tak se bere jako funkční.Pokuta až 50. tisíc.
Bohužel zákon pojem torzo zbraně nezná. Při nálezu úplné zbraně nebo její části (pokud jsou v ní zastoupeny hlavní části) se na takovou zbraň pohlíží jako na zbraň funkční, byť je poškozená či silně zkorodovaná a zjevně střelby neschopná. Pokud není taková zbraň nebo její hlavní část zničena nebo znehodnocena podle stanoveného postupu, je třeba s ní zacházet jako se zbraní střelbyschopnou, tj. její nález oznámit policii. Zákonodárce předpokládal, že laik, který není specialistou v oboru, není schopen ve všech případech poznat, zda zbraň je či není použitelná ke střelbě.
Legalizace takové zbraně přichází v úvahu v případě jejího znehodnocení stanoveným subjektem, nebo bez znehodnocení (třeba v době amnestie), kdy lze na sběratelskou skupinu ZP (skupina A) přihlásit mj. i nalezená torza zbraní, která jsou v důsledku pokročilé koroze nestřelbyschopná, ovšem měly by mít identifikovatelné výrobní číslo. K držení neznehodnoce-ného torza zbraně kategorie A, B nebo C je třeba zbrojní průkaz. Pokud jej nemáte, postihy mohou být stejné, jako v případě držení zbraně střelbyschopné (může se jednat o přestupek nebo trestný čin). Totéž platí i pro nalezenou munici, pokud obsahuje jakékoliv výbušniny (tj. není delaborovaná). U munice bych byl zvlášť opatrný – i silně zkorodovaná může velmi rychle a nenadále „obživnout“. Pokud najdete pouze část zbraně, která není hlavní částí podle zákona (např. zásobník), není třeba nic řešit. Při nálezu hlavně, závěru, těla zbraně je to však stejné, jako v případě nálezu kompletní zbraně.

Vari perfektně podáno vyčerpávajícím způsobem, dík. :-)

Já náhodou dnes jsem vyhledával tento problém,pokud najdu,tak jestli se dá zlegalizovat ,či nedá.Pokud najdu,tak prostě nebudu na sebe upozorňovat.Za těch deset bodů ,mi to nestojí .Co oko nevidí,srdce nebolí. :-)

Taky jsem se rád pokochal,je luxusní !!! Myslím,že ještě pěkně prokoukne.

Spousta řečí se vede, ale nikdo nikde nenapsal že to tam třeba nenechal, už neví kde přesně se nachází ... Apod. ;-) když jsem začínal tak mě taky takto spousta lidí strašila až jsem se zbavil věcí, kterých dodnes lituji. Takže s rozvahou u všeho .. pěknej kop ;-)

Nááářez :-O mám jí taky,ale jen jako plynovku :-P :-)

To jsou rady jak pro dvanáctiletého uličníka. Je nádherná, gratuluji a zdravě závidím.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru