Stříbrná premiéra

Dlouho jsem s registrací na LP váhal, ale silvestrovské překvapení mě přimělo k přihlášení.Na Silvestra ráno jsem vyrazil na symbolickou rozlučku s letošní nepříliš úspěšnou hledačskou sezónou.
Když jsem asi po hodině a půl měl pouze svátostku a hliníkový desetník,řekl jsem si,že takovouto mincí sezónu nezakončím a prot jem přejel na druhý konec vesnice a zkoušel štěstí tam.
Během hodiny jsem našel dvě lehce nazelenalé mince obalené silnou vrstvou polního nánosu,
takže nebylo možno mince ihned identifikovat,ale s přesvědčením,že to budou nějaké měděné krejcary, jsem byl alespoň částečně spokojen, že mou poslední letošní mincí nebude jen desetník z třiapadesátého... Když jsem doma začal mince čistit vodou, začal jsem pochybovat,jestli obě mince budou měďáky, u menší z nich začaly být hrany nějak nezvykle světlé a proto jsem začal mít podezření, že by se na mě poprvé usmálo stříbrné štěstí... nebudu to prodlužovat - výsledek vidíte na fotkách.Ještě předtím jsem se zkušenejším kolegou hledačem získal doporučení na jeho osvědčené čištění stříbrňáků a mohu potvrdit,že mně poradil dobře.Za pár hodin v čistícím roztoku citronové šťávy s jedlou sodou se vyklubal můj první stříbrňák v plné kráse a jak jsem později zjistil, tak to není příliš běžná mince a navíc v takto pěkném stavu, tak byl o důvod víc se o mou silvestrovskou radost podělit. Jen doplním,že druhou mincí byl skutečně měděný jednokrejcar z r.1800. Už se těším,až zase vyšetřím chvíli s detektorem a na pole se vrátím,zatím jsem prošel jen malou část velkého lánu. Třeba tam nebyl jediný...rád se zas případně podělím o nález...přeju všem rok plný zdraví a radostných nálezů.

Údaje o minci

Identifikovaná mince: František II (I.) (1792–1835) – 5 Kreuzer (5 Krejcar) (č. 629) František II (I.) (1792–1835) 5 Kreuzer (5 Krejcar)

Názory uživatelů

Průměr: 22,0 mm
Váha: 2,33 g
Území ražby: České území (1 názor)
Panovník: František II (I.) (1792–1835) (1 názor)
Rok ražby: 1815 (1 názor)
Nominál: 15 Kreuzer (15 Krejcar) (1 názor)
Materiál: Stříbro (Ag) (1 názor)
Č. mince: František II (I.) (1792–1835) – 5 Kreuzer (5 Krejcar) (č. 629) (1 názor) klpatriot: 629

Přihlaste se a pomozte určit tuto minci.

Fotografie

Stříbrná premiéra
Stříbrná premiéra
Stříbrná premiéra
Stříbrná premiéra
Stříbrná premiéra
Stříbrná premiéra

Okolnosti nálezu

Lokalita:Středočeský kraj
Stav půdy:Mokrá
Hloubka nálezu:10 cm
Použitý detektor:Garrett Ace 250
22 hlasů
22 hlasů
zobrazeno:
1459x,
komentářů:
18,
nálezce:
klpatriot klpatriot
vyfotografováno:
31. prosince 2018,
vloženo:
3. ledna 2019

Komentáře

Když premiera,tak tedy gratulace ;-) ;-) ;-)

Luxus!!! Gratulka, mám podobnou zkušenost z 1.1. jen jiné Ag. Myslel jsem , že jde o chcíplý knoflík bez ouška. Dnes bylo příjemné překvápko. Tvá mince je sen..... ;-) :-)

Supr nález a gratulace veliká.

Gratulace, fakt pěkná.

Gratulace super kop :-)

Pěknej kop a vítej na LP .

Paráda, žluťák mě vlastně přivedl k hledání. Nejdřív 150 pak 250 a následně jsem detíky začal skoro sbírat. Ať se daří :-)

Hezký nález gratulace,tak at se i nadále daří 8-) ;-)

Pěkný! Vítej kolego ;-)

Paráda :-)

Vítej a jako my- krámy sbírej! ;-)

Moc pěkný, gratuluju a posílám palec. :-)

Děkuji všem za přivítání i za gratulace.Omlouvám se za překlep v označení mince, patnáctikrejcar zatím nemám,snad taky jednou přijde,zatím jsem skončil u 6krejcaru. Snad bude zas brzo další zajímavý nález, přinejhorším zalovím ve starších nálezech, něco zajímavého se najde,i když to nebude stříbrné...

Pěkný kousek a mnoho jich neni takže první příspěvek pastva pro oči a vitej kolego v našich řadách taky sem léta jen čučel na web než jsem se zaregistroval pak sem si řekl přece nejsem zločinec ale hledat, bádat , přispivat k historii je vlastně naše přirozenost jen záleží na způsobu jednání svého konání. Gratuluji k nálezu :-P :-P

Gratulka, palec hore a hodně štěstí i v dalším lovení, moooc hezké ;-) ;-) ;-)

tak vítej mezi pacošema Patriote... ;-) 8-)

Slušná meta do startu, gratulace a ať se daří! ;-)
Já na lovce čuměl dva roky, než jsem se zaregistroval. :-)

take moc gratuluji k prvnimu ag,pekny start,at se dari dal :-) ;-) ;-)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru