Střípek, který si zasloužil popis.

Tento malý fragment keramiky je typ terra sigillata. Zajímavá je ta pointa nálezu. Na začátku Dubna jsem si dovolil s manželkou vstoupit na pole, kde rostlo obilí vysoké asi cca 10. cm. Podotýkám bez d.k.!!!!. Po nějaké době chození, kdy manželka našla tento střep a měla ho v kapse přijelo auto, říkám si nějaký kolega. Prd, vylezl pán, asi o něco starší než já a díval se na nás od polní cesty. Byly jsme od něho asi 100.m. a vyloženě čekal, až k němu dojdeme. Už jsem vytušil, že majitel pozemku a říkám si -- det.. nemám, tak co. Došli jsme k němu a jeho reakce byly docela zajímavé. Proč mu šlapeme po obilí a pak začala debata. Jeho slova zněla ::: už jsem vyháněl hodně hledačů na jiných polích s det... a nezajímá mě to, že mě chozením neuděláte škodu, ale to, že vy jste první a za chvíli jich tu bude hromada a já si nepřeji na svých pozemcích nikoho vidět. No a jak to skončilo si můžete domyslet. Omlouvám se za tak dlouhou slohovku, ještě jsem se z toho nevzpamatoval.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Keramika (2 názory) tutovka: Keramika, Alisia: Keramika

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Střípek, který si zasloužil popis.
Střípek, který si zasloužil popis.
Střípek, který si zasloužil popis.
Střípek, který si zasloužil popis.
Střípek, který si zasloužil popis.
Střípek, který si zasloužil popis.

Okolnosti nálezu

Lokalita:Olomoucký kraj
Stav půdy:Suchá
11 hlasů
11 hlasů
zobrazeno:
1473x,
komentářů:
7,
nálezce:
tutovka tutovka
vloženo:
8. května 2018

Komentáře

No pán kolega,aj ja mám takú smutnú zkušenosť.S kamarátom sme si u pekného obilného pola lyže nazuli,že budeme tam vyrábať té kruhy mimozemské.A prišel súkromý rolník a šialeno revál,no ako smyslov zbavený,že tam dajaké to ufo něchce,že máme ísť na dajaků zjazdovku lyžovať.V júli chápetě? No to bol dobrý blázon.
Aby mu to všetko zožrala mandelinka zemiaková.

Tuhle barvu miluju... ;-)

Surmajka, díky -- arogantní člověk a stejně mu to pokosí vichřice. Tak bude mět houno, to se u nás stává často. My hledači jsme největší ničitelé. :-D :,-( ;-)

Surmajka: Jestli to není ironie, tak bych ho neoznačil jako arogantního člověka, ale jako majitele, který má starost o úrodu.

Nález parádní.

opravdu sou to arogantní a zlí lidé, ti majitelé polností......
- já když šmatlu po zasetým a přijde na mě majitel, že mám vypadnout, tak mu nadám a občas i naliskám, když je zrovna moc nechápavej...
- no a když mi někdo šráká po úrodě, tak ho zvesela pozdravím a ukážu mu, kde všude mám lány na procházky a sportovní vyžití


Však mohol byť ten rolník svetový lebo ty obrazce boly ozaj pekné.Ve škole som mal mimochodom tri a pol roku deskriptívnu geométriu (bola pripravená malá variácia na Nazcu). A lyžujem tiež obstojno. No on trpel takú typickú českú malosťú. Taký bulvár lebo televízia by mu naozaj ruky utrhali,lebo by to tam bola ozajstná senzácia. A prakticky by mal ťažké peniaze za nič.Tolko by naozaj za zrno nemal,to sa vsadím.

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru