Ten chlap, měl ruce dvě

Před časem se mě podařilo z jedné lokality najít krásný nápažník. A teď tam kamarád dal druhý. Jelikož je to fanda do archeologie tak i tento poputuje k archeologům.Předán bude v neděli.

Kategorie artefaktu

Identifikovaná kategorie:
Názory uživatelů: Nápažníky, nánožníky (1 názor) Elmara: Nápažníky, nánožníky

Přihlaste se a pomozte určit tento nález.

Fotografie

Ten chlap, měl ruce dvě
Ten chlap, měl ruce dvě
Ten chlap, měl ruce dvě
Ten chlap, měl ruce dvě

Okolnosti nálezu

Lokalita:Pardubický kraj
Stav půdy:Suchá
Hloubka nálezu:40 cm
Použitý detektor:Equinox 800
Odevzdáno do: Regionální muzeum v Teplicích
52 hlasů
52 hlasů
zobrazeno:
3926x,
komentářů:
28,
nálezce:
Elmara Elmara Twitter
vyfotografováno:
12. prosince 2019,
vloženo:
12. prosince 2019

Komentáře

Gratulace super kop nádherné luxusní krasavec :-)

Super nález. :-O :-) :-)

No, díky kamarádovy se potvrdilo, že ten chlapík měl dvě ruce :).

Luxusní nález👍

Krasa :-O

Kolik cca váží taková věc? Ty ruce tím šly normálně prostrčit?

To je nádhera a přístup k nálezu. Gratuluji a smekám ;-)

Nález, fotky... Lapám po dechu! Nádhera! ;-)

Velká krása a gratulace :-)

No vzhledem k tomu, že jsi je našel, tak dvě ruce měl před bitvou. To se teď ví. Otázkou ovšem zůstává, kdo ho a zda-li ho krmil doma po bitvě. 8-)

Tímhle by ale chlap ruku neprotáh! Leda tak nějaká padauka. ...

A kde je ten chlápek?

Joo , tak tohle opravdu nemá chybu. Prostě zelená krása👍

Krasa, fakt pekny napaznik.

Jsem netušil,že jsou Teplice v pardubickém kraji...tady je v praxi vidět,že i místní "guru" si s katalogem dělá co chce...

To bude pro teplický kopáče jako chrániče na fotbal.

To Mazi: Nejlepší hodnocení je vždy od lidí, kteří o tom vědí úplné prd. Především je pořádně ostré a čím méně o věci vědí, tím jsou drsnější.
Do Teplic to jde proto, že ten nález Jindra Štefl zpracovává. Až to dodělá, tak tento nápažník, stejně jako i ten první poputuje do muzea v Kolíně. Kdyby jsi se o to opravdu zajímal, tak by jsi na LP četl tento článek... www.lovecpokladu.cz/home/pribeh-naramku-7679

Tudíž aniž by jsi se zeptal, ihned hodíš špínu. Přitom stačilo napsat, nechápu proč to jde na sever když je to z východních Čech? Nás jsi poplival a ze sebe udělal blbečka.

To johndeeer: někde tam ještě bude ;-)

Mě to nejde do hlavy. V tom příspěvku se píše - Manžetové žebrované náramky mají běžně délku mezi 70 a 85 mm, průměr okolo 65-70 mm a hmotnost okolo 160 g. - Tenhle "náramek" je ale uzavřenej a tím by normální chlap ruku neprotáh. U těch otevřených to ještě nějak chápu, ale u těch uzavřených mi to jasný není. A to je nosili pořád nebo jim to dávali jen jako milodar do hrobu?

Nádherný kousky :-O :-O :-O pokud budou někdy k vidění v expozici muzea určitě je budu muset vidět na vlastní bulvy ;-) ;-)
TO:cobasico-taky jsem se nad tím trochu pozastavil,ale můj zcela lajcký nápad k tomu je jediný.V té době měli lidé naprosto jinou muskulaturu,chlap neměl 180cm a 95kg o:-) o:-) a ještě k tomu se dožívali poměrně nízkého věku,takže 15-16 letý kluk už byl vlastně dospělý bojovník.Pak bych dokázal pochopit že něco takového na tu ruku dokáže nandat,a nebo možnost druhá.ozdoba ruky ženské o:-) o:-) o:-) 8-) 8-)

Já dospěl prakticky k tomu samému. Osobně průměr 6,5 - 7 cm v takové délece (cca 7-8 cm) na ruku nenarvu. Ale když by to byl ještě nedospělý jedinec/dorostenec/jinoch, tak by to pak musel nosit asi celý život. Nevím. Navíc mi to připadá dost nepraktický a nepohodlný. Tahat se každej den s cca 200-300 g (nebo i víc!) něčeho navíc na každý ruce, dej pokoj, to by mě nebavilo. Člověk by si na to musel hodně dlouho zvykat. ...

To cobasino: není uzavřený a jde roztáhnout, tak aby jsi ho mohl mít na ruce. Navíc tady se ale podle mě nejedná o náramek, ale spíše o nápažník. Spíše hezká zbroj než šperk. ;-)

Počkej, z těch fotek to není patrný, že není uzavřenej. Původně byl uzavřenej a to co je tam teď otevřený jsou praslkiny ne?!?!?!?

Parádní kousek :-)

Nádhera. To musí být parádní pocit tohle kopnout :-)

Moc krásný nález Máro,posílám velký palec a hlavně přeju hodně zdraví v Novém roce,at se daří i nadále 8-) ;-)

Díky, tobě taky vše nejlepší do nového roku :)

Přidat příspěvek

Pro vložení příspěvku se musíte přihlásit. Pokud nemáte na tomto webu účet, zaregistrujte se.

↑ Nahoru + Zobrazit další nabídky

Nahoru